RallyNieuws

Sterke laatste etappe van Henk Knuiman in de Merzouga Rally

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft de Merzouga Rally op sterke wijze af weten te sluiten. Henk liet in de laatste etappe goede dingen zien en haalde vlak voor de finish Deny Philippaerts en Johnny Aubert in om als vierde over de finish te komen.

De etappe begon met een verbindingsroute van veertig kilometer over de weg. Daarna stonden er twee proeven van 26 kilometer door de duinen op het programma. Er werd gestart met een Le Mans Start. Voordat er gestart werd verkende Henk even het terrein en besloot om helemaal vanaf de rechterzijde te starten. Dit pakte goed uit want hij vertrok op kop en verdween als eerste in de duinen. Echter in de duinen weet je nooit wat erachter een duin komt waardoor er geconcentreerd gereden moest worden. Henk kwam in een groepje van zes man te rijden. Verschillende keren werd er van positie gewisseld. Echter toen de rijders aan kwamen in een droge rivier werd het toch even lastig. Henk kon vanwege het stof bijna niets meer zien en nam iets gas terug. De top zes kwam achter elkaar binnen en het was Henk die als zesde werd geklasseerd.

Bij de tweede proef werd er per drietal gestart. Dit had als nadeel dat Henk een minuut achter de drie kopmannen moest starten. Henk reed samen met Johnny Aubert en Deny Philippaerts en het liep allemaal lekker. In het zand was hij de twee mannen de baas en vlak voordat ze de stoffige rivier opgingen, slaagde Henk erin om beide rijders te passeren. In de rivier gaf hij flink gas om zo veel mogelijk stof omhoog te laten komen zodat hij weg kon lopen bij zijn achtervolgers. Dit lukte en zo sloot Henk de dag af op een nette vierde plaats.

Commentaar Henk Knuiman:”Íedere dag ging het rijden beter. De KTM machine is 300% voor elkaar. Op deze motor heb ik ook de Dakar Rally gereden en het blok is sindsdien nog niet uit elkaar geweest. Ook hier heeft hij na 2000 kilometer nog geen verkeerde klap gegeven. Wel heb ik iedere dag nieuwe Eurol olie in de motor gedaan om het blok te voorzien van de juiste smering. Ik wil Team Dirt Girls en monteur Thorsten Keizer bedanken voor alles wat zij in deze rally voor mij hebben gedaan. Daarnaast wil ik alle sponsoren en enthousiaste supporters bedanken voor de steun want zonder jullie was het allemaal vele malen moeilijker geweest.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com