RallyNieuws
Mitchel van den Brink & Annemieke Hulzebos - Mitsubishi Lancer Evo IX - Vechtdalrally 2022
Mitchel van den Brink & Annemieke Hulzebos - Mitsubishi Lancer Evo IX - Vechtdalrally 2022

Sterke rentree Mitchel van den Brink na zware blessure

Mitchel van den Brink maakte in Hardenberg een opzienbarende rentree als actief coureur. Ruim zes weken geleden verbrijzelde de 19-jarige Harskamper zijn voet. Donderdag kreeg de coureur groen licht om te starten in de Vechtdalrally.

Kampioen

De gedreven rallyrijder twijfelde geen moment. “Ik wil nationaal rally kampioen worden. Ik moest dus starten om punten te scoren. Dat is gelukt,” aldus Mitchel van den Brink die zesde werd in zijn klasse en zestiende algemeen.

Die eindklassering had nog een stuk beter uit kunnen pakken. “Voor de laatste proef klapte het achterste differentieel. We reden de laatste proef zonder achterwielaandrijving. Dat heeft zeker vijf minuten tijd gekost,” aldus de Harskamper.

Voor Mitchel van den Brink en navigator Annemieke Hulzebos, was het al een meevaller dat ze aan de start stonden in de Mitsubishi Lancer Evo IX van Mammoet Rallysport. “Donderdag kreeg ik toestemming om te rijden. Het gips ging van mijn voet af, maar ik mag er nog niet op lopen,” aldus Mitchel, die zich na zijn crash met de motor in de rally van Tunesië op krukken moet verplaatsen. “Het herstel is bijzonder snel verlopen dankzij de medische staf op Papendal. Mijn sprongbeen was verbrijzeld, Met speciale lasertherapie ben ik eerder dan verwacht uit het gips.”

Even wennen om met links te remmen

Mitchel van den Brink bleek aan snelheid niets te hebben ingeboet. “Het rijden ging goed. Ik moest wel even wennen omdat ik met mijn rechtervoet alleen gas mag geven en het remmen met links moest doen. Normaal geef ik gas en rem ik met mijn rechtervoet. In het eerste deel was dat even wennen. We werden echter steeds sneller. In het tweede deel van de in totaal tien klassementsproeven maakten we veel goed op de concurrentie. Jammer dat we het door materiaalpech met een zesde plaats moeten doen. Gelukkig scoorden we wel punten en doen nog mee om de nationale rallytitel. Dat is en blijft het doel voor dit seizoen.”

Feestje

Het team van Mammoet Rallysport werd in de Vechtdalrally technisch ondersteund door de mensen van Van den Heuvel Motorsport. In het Terschuurse team kon aan het einde van de rally een feestje worden gevierd. Jim van den Heuvel won de rally voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Op 9 juli wordt de strijd om de rallytitels vervolgd. Dan staat de GTC Rally in Achtmaal op het programma.

Bron: Mammoet Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com