RallyNieuws
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2019
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2019

Stevens Rallysport besluit ELE Rally met gemengde gevoelens

Afgelopen weekend stond Stevensrallysport aan de start van de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de ELE-Rally rondom thuisstad Eindhoven. Vooraf was alles goed voorbereid om te knallen in de rally, de service werd gedeeld met het team en andere gesponsorde auto’s van hoofdsponsor Rookie Race en Rally clinics en de Peugeot 206 RC en equipe Wim en Wesley waren op en top klaar voor de strijd.

Tempo

Rond 19:30u gingen de gebroeders Stevens over het podium, in het gezellige centrum van Son en Breugel, voor de eerste drie klassementsproeven. Meteen vanaf het begin zat het tempo er goed in al werd er iets tijd verloren op kp1 doordat ze even gestopt waren om een snellere equipe voorbij te laten net voor het onverhard. De twee kp’s daarna gingen voorspoedig en op de service waren geen problemen te ontdekken aan de auto.

Daarna werden dezelfde proeven afgewerkt alleen nu in het volledige donker, wat toch iets unieks blijft om te doen. Wesley had ondertussen het stuur van Wim overgenomen en ook hij zat na een lange tijd meteen in het goede ritme.

Zand

Op kp6 werd er helaas meer dan een minuut verloren omdat ze dachten dat ze lek hadden gereden. Ze waren hierom gestopt om de banden te controleren, maar was er niks aan te zien. Het trekken en trillen werd veroorzaakt door het vele zand in de wielen. Hierdoor zette Wesley de auto op een 28ste plek algemeen en vierde in de klasse, in het nachtpark. De volgende ochtend was het tijd voor de proeven met het vele geroemde onverhard, de teruggekeerde proef Best en de mooiste van de wedstrijd: Wintelre.

Kp7 werd netjes en goed verreden maar op kp8 sloeg helaas het pechduiveltje toe. In een hairpin verliest het team de aandrijving van de wielen waardoor ze langzamer moeten rijden: weg klassement en podiumkansen in de klasse.

Harder

Na ene grondige check op de service werd het defecte onderdeel, een aandrijfas, vervangen door het serviceteam en daarna koers gezet voor nog een keer dezelfde boucle. Hier werd iets harder gereden en uitgeprobeerd omdat toch alles klaar was.

De laatste twee proeven waren ‘Rooi’ en Ekkersrijt. Hier moest het team komen vanwege de vele vrienden, sponsoren en teamleden die aan het parkoers stonden.

Leuk

In ‘Rooi’ werd daarom besloten om niet de ronde te rijden maar om meteen naar de finish te gaan en zo heel aan de start van Son te staan. Wesley had bedacht om hier ‘live op Facebook’ te gaan, waardoor Wim zonder notes moest gaan rijden. Niet de eerste keer maar nog steeds niet heel makkelijk maar wel leuk om te doen. Zo konden de thuisblijvers en supporters langs de proef meteen zien hoe het eraan toe gaat in de auto tijdens het rijden.

Dit was zo goed bevallen dat ze de laatste twee kp’s hetzelfde hebben gedaan, waarna Wesley vroeg in het derde rondje: ‘we moeten eruit toch?’ Waarna Wim antwoorde ‘Ja’ (rijdend op het splitspunt) máár dat doen we niet! Hierdoor hebben ze het publiek getrakteerd op een rondje extra.

Helaas zijn we niet in einduitslag opgenomen maar we wisten van tevoren dat dit zou kunnen gebeuren. De volgende wedstrijd waar het team aan de start staat is de Jumbo shortrally rondom Etten-Leur op 13 juli.

bron: Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com