Site pictogram RallyNieuws

Stevens Rallysport eerste in laatste wedstrijd

Wesley Stevens & Wim Stevens - Peugeot 206 RC - Twente Short Rally 2017

Wesley Stevens & Wim Stevens - Peugeot 206 RC - Twente Short Rally 2017

Op 22 november jongsleden stond het team van Stevens Rallysport aan de start van alweer de laatste wedstrijd in het seizoen 2017, de Conrad Twente Short Rally. De laatste in een serie van zeven wedstrijden die dit jaar waar het Eindhovens team aan de start stond. Deze keer hadden Wim Stevens en Wesley Stevens www.Burger-meesters.nl, een nieuwe sponsor, op de Peugeot 206 RC staan. Een cateringbedrijf uit Lochem van onder andere Rop Marks.

Safe

Vooraf werd er afgesproken dat een top 3 in de klasse genoeg zou zijn om 2de in de klasse overall te worden. Na het verkennen (gedeeltelijk in het donker) was het duidelijk dat als het nat zou blijven, uitrijden een hele opgave zou worden met alle uitgereden bochten. Hierdoor lag er veel modder op de weg en omdat de Peugeot nog niet is uitgerust met een sperdifferentieel, werd er besloten op safe te gaan met de bandenkeuze.

Uitrijden

Op kp1 werd er dan ook voorzichtig gestart om aan de nieuw aangekochte banden te wennen op nat wegdek, deze bleken meer grip te hebben dan gedacht. Op kp2 werd het tempo verhoogd wat meteen resulteerde in een goede tijd en de 1ste plaats in RC4 na 2 kp’s. Hierna werd ook duidelijk dat de 2 concurrenten in het kampioenschap al veel tijd hadden verloren of al waren uitgevallen waardoor de knop ‘uitrijden’ helemaal werd aangezet door Wim.

Servicecrew

Op kp3 werd er dan ook tijd verloren en zakte het team naar de 2de plaats tijdens de service, hier werd de auto vakkundig nagekeken door de servicecrew. Deze konden niks aparts vinden alleen werd er gewacht met de bandenkeuze omdat het leek alsof het wegdek flink aan het opdrogen was. Uiteindelijk werd er toch op dezelfde banden vertrokken omdat de kans op regen zeer aanwezig was. Op kp 4 en 5 was het uiteindelijk nog te droog voor de banden maar werd er wel doorgereden en zo de 1ste plaats in de klasse weer behaald.

Feestje

In de laatste 2 seconden voor de start van kp6 ging het plots weer regenen waardoor de weg meteen weer nat was. Wim besloot om, met de voorsprong die ze hadden, het tempo iets te laten zakken om zeker te kunnen finishen. Na de finish was er een klein feestje in de auto vanwege het uitrijden maar eenmaal aangekomen bij het parc ferme werd duidelijk dat ze eerste in de klasse waren geworden en dus ook die 2de plaats in het kampioenschap hadden binnengehaald.

Het team wil iedereen bedanken voor de steun dit seizoen en het mede mogelijk maken van deze mooie podiumplaats in de klasse en een nette 5de plaats algemeen in het shortrallykampioenschap.

Mobiele versie afsluiten