RallyNieuws
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Twente Shortrally

Stevens Rallysport glijdt in Twente Shortrally naar derde plaats in klasse

Afgelopen zondag stond alweer de laatste wedstrijd van de kalender op het programma van Stevens Rallysport: de Twente Shortrally. Na een goed diner bij sponsor Zwijnshoofd uit Lochem en een goede nachtrust was het rond 12:00u tijd om te gaan vertrekken voor twee erg gladde en natte buitenproeven en éénmaal de publieksproef rondom de Diamantstraat.

Slecht

Meteen op de eerste proef werd duidelijk dat de wegen er na het verkennen nog slechter bij lagen doordat er weer eens lekker gesneden kon worden. Hierdoor was er zoveel modder op het asfalt gekomen, dat het op sommige plaatsen glibberen en glijden was.

Door de modder was het overleven maar op de eerste proef was er toch al een kleine waarschuwing. De achterkant van de auto kwam na het snijden in een rechterbocht ineens om. Gelukkig kon de auto snel en zonder kleerscheuren weer rechtgezet worden.

Ritme

Ondanks het slechte weer en de natte wegen, zat de equipe wel meteen lekker in het ritme, wat resulteerde in een mooie tiende plaats algemeen op kp3, het industrieterrein. Iets dat Wim eigenlijk altijd wel goed ligt.

De service werd bereikt met een tweede plaats in de klasse. De auto werd door het serviceteam volledig nagekeken en ontdaan van de nodige modder. Een motorsteun werd uit voorzorg vervangen omdat Wim een geluid hoorde tijdens het schakelen.

Stuur

In de volgende boucle was het de beurt aan Wesley om het stuur over te nemen. De regen was niet van plan te stoppen en de rest van de rijders waren ook niet van plan minder te gaan snijden en dus was alles nog vetter en gladder dan de eerste keer.

Dit resulteerde in een mindere tijd maar achteraf had iedereen daar last van, dus viel het uiteindelijk wel mee. In een snelle linkerbocht van de tweede proef ging het alsnog bijna fout. Na het insturen kwam de achterkant wederom om. Met het nodige geluk en de natte berm bleef de auto ongeveer 10cm van de slootrand af en konden ze hun weg vervolgen. De rest van de proef moest hierdoor wel in een lager tempo worden verreden omdat de wielen zoveel modder hadden geschept dat de auto onbestuurbaar was geworden. Het stuur werd hierdoor bijna uit de handen van Wesley geslagen.

Schoonmaken

Na de proef werden de wielen snel weer schoongemaakt en werd er koers gezet naar de laatste proef. Door dit voorval moesten ze helaas een plaats toegeven in de klasse. Met nog éénmaal de publieksproef te gaan werd ervoor gekozen om uit te rijden en niet vol voor de tweede plaats te gaan.

Dus na een enerverende en leerzame dag werd het seizoen afgesloten met een mooie derde plaats in de klasse en dertiende algemeen.

bron: Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com