RallyNieuws
Wim Stevens & Janinne Beerthuis - Peugot 206 RC - Twente Rally 2022
Wim Stevens & Janinne Beerthuis - Peugot 206 RC - Twente Rally 2022

Stevens Rallysport sluit moeilijk seizoen goed af in Twente Rally

Op 15 oktober stond voor het team van Stevens Rallysport de laatste rally van het jaar op het programma, de Rocar-Tech Twente Rally in en rondom Hengelo. Na het missen van de Hellendoorn Rally door de mechanische problemen van eerder dit jaar, was het weer even wennen tijdens het verkennen. Het was meteen duidelijk dat het niet makkelijk zou worden op de toen nog natte wegen.

De zaterdagavond begon helaas met vertraging en uiteindelijk werden er twee van de vier klassementsproeven verreden. Op de twee die wel gereden werden kon Wim het niet ritme niet vinden, mede door het nog redelijk natte wegdek en flink uitgereden bochten. Met een flinke achterstand op de nummer een uit de klasse werd de avond afgesloten.

Gevoel

Op de zondag was het er weer vroeg uit voor het verkennen van de laatste proef en daarna werd er even goed gegeten om fit aan de start te staan van de overige klassementsproeven. Bij de start van kp5 aangekomen werd er gemeld dat deze en ook kp6, helaas niet gereden konden worden. Gelukkig kon er vanaf kp7 wel gereden worden. De wegen waren een stuk droger dus durfde Wim ook wat harder te gaan. De tijden werden wat beter maar het echte gevoel van eerder dit seizoen was niet aanwezig. Op de buitenproeven begon het steeds beter te lopen en op het industrieterrein was Wim wel in zijn element. De tijden werden ook iets beter en de tweede plaats in de klasse was binnen handbereik.

Na kp 12 zagen ze dat de leider in de klasse helaas met stukken aan de kant stond. Tijdens de service die volgde werd er meteen besloten om op safe te rijden en de laatste drie proeven op uitrijden te gaan en zo toch nog een prijs te pakken.

Podium

Zo gezegd zo gedaan. Na KP 15 was de opluchting groot dat deze moeilijke rally toch met een goed gevoel afgesloten kon worden. Na het moeilijke jaar met een goed kapotte motor, de erg leuke ervaring als 0-wagen en twee kapotte versnellingsbakken, was het toch fijn om weer een keer met de Peugeot op het podium te eindigen dit jaar.

Zonder de hulp van ons serviceteam, bestaande uit Wim sr, Jeroen, Mayke, Bas en directe families, Rookie Race en Rally Clinics, Carprof van Dun, De vries exclusive carpainting, Combiflex bestickering, AS chiptuning, Biesheuvel autosport, WIMO (jr.) fotografie en natuurlijk onze familie en vrienden van de Club van 50, was het niet mogelijk om telkens na de tegenslag weer terug te komen en het seizoen goed af te sluiten.

Bron: Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com