RallyNieuws
Wesley Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206RC - Twente Short Rally 2018
Wesley Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206RC - Twente Short Rally 2018

Stevens Rallysport sluit seizoen goed af in Twente Short Rally

Laatste

Op 21 oktober jongstleden stond het team van Stevens Rallysport aan de start van alweer de laatste wedstrijd van 2018, de Conrad Twente Short Rally. Met startnummer 220 op de rode Peugeot 206 gingen Wesley Stevens en Lean Potgieter rond 12:00u onder de startboog door, op weg voor zes mooie klassementsproeven.

Vertrouwen

Aan het weer lag het niet want het was een mooie zonnige dag, al liep de temperatuur niet al te hoog op. Op kp1 had Wesley niet helemaal het vertrouwen dat nodig was voor een goede tijd in de klasse en op kp2 zijn ze gestopt om een gecrashte equipe te helpen heelhuids uit de auto te komen. Kp3 werd ook in een redelijk tempo afgewerkt maar Wesley had het idee dat de auto niet helemaal zo goed was als dat hij gewend was. Dus werd er tijdens de lange service alles goed en tweemaal gecontroleerd, maar er werd niks geks gevonden aan de auto.

Gevoel

Er werd besloten dat ze er een tandje bij gingen zetten om toch een mooi resultaat te behalen en zo ervoor te zorgen dat Lean op een mooie derde plaats in het klasse-kampioenschap eindigt.
Kp4 werd dan ook met een beter gevoel gereden, alleen bleef het tijdwaarnemingssysteem in de auto doorlopen nadat ze al gefinisht waren. Dit werd op tijd opgemerkt en ook meteen gemeld. Op kp5 zat de snelheid er ook goed in en daar werd er dan ook beslag gelegd op de derde plaats in de klasse.

Carterpan

Op de laatste proef ging Wesley er nog een keer goed voor zitten om deze plaats te behouden. Helaas brak de auto uit bij een snelle links – rechts combinatie maar Wesley kon de auto gelukkig op tijd weer recht krijgen. Alleen werd hierbij vol over de stoeprand gereden. Achteraf zijn ze erachter gekomen dat deze klap de carterpan heeft doen scheuren waardoor er olie uit de motor lekte. Dit werd ontdekt bij het binnenrijden van de laatste tijdcontrole en meteen werd de motor uitgezet.

Hoogtepunten

Omdat ze toch bij het parc fermé waren was het gelukkig niet erg en zijn ze gefinisht op een mooie twaalfde plaats algemeen en derde in de klasse. Hierdoor is Lean derde bij de navigators en derde in het juniorkampioenschap geworden. En met een vijfde podiumplaats op rij in RC4 werd het seizoen met veel hoogtepunten perfect afgesloten.

We willen iedereen bedanken die seizoen 2018 mede heeft mogelijk gemaakt, zodat we dit mooie resultaat konden behalen in de tien wedstrijden die we hebben gereden. Tot in 2019.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com