RallyNieuws
Wesley Stevens & Michiel Sanders - Peugeot 205 GTI - ELE Rally 2018
Wesley Stevens & Michiel Sanders - Peugeot 205 GTI - ELE Rally 2018

Servicecrews houden Wesley Stevens en Michael Sanders in ELE Rally

Onbekenden

Naast Wim reed ook Wesley met een eigen auto. Met steun van ROOKIE RRC reed hij samen met navigator Michiel Sanders. Wesley en Michiel zijn geen onbekenden van elkaar. In oktober 2016 hebben zei al samen deelgenomen aan de Jumbo Shortrally. Voor de ELE Rally was Michiel opnieuw benaderd en heeft hij direct ja gezegd op de uitnodiging.

Begaanbaar

Samen zijn ze vol goede moed begonnen aan de verkenningen op de donderdag avond. Met veel plezier werden de proeven verkend en dit gevoel is op vrijdag ochtend niet anders geweest. Wederom onwijs leuke proeven met de uitdaging van het onverhard in Wintelre. Tijdens het verkennen is er dan ook lang getwijfeld of het wel begaanbaar genoeg was voor de verkenauto. Gelukkig was dit het geval en is er met een enorm grote glimlach verkend.

Zenuwen

Rond 19.45u uur op vrijdagavond zijn Wesley en Michiel over het podium gereden voor de start van dé thuis rally. Wel spannend natuurlijk, een gehuurde auto van het team van VDZ Racing, waarin nog zo goed als geen kilometers waren gereden door Wesley. Na de eerste klassementsproef was dan ook de reactie van Wesley: GEWELDIG! Direct aan de start begonnen de zenuwen toch wel toe te slaan, maar dan start je weg en is de focus in de auto direct goed. Ook het gevoel met de 205 GTI was weer vertrouwd na de eerste bocht. Het blijft een super apparaat waar je heerlijk mee kan spelen.

Noodlot

Met een grote lach op het gezicht van beide mannen werd de verbinding naar KP2 Asten ingezet. Vol goede moed en met het goede gevoel van start gegaan, maar daar sloeg het noodlot toe. Wesley stuurt de auto vol over het onverhard en klapt hard in een gat met het opgaan van het asfalt. Meteen voelde het niet goed met de auto en is er op het gemak verder gereden om de finish wel te halen. Daar eenmaal aangekomen is de motorkap open gegaan en lag er veel olie. Wim, die achter wesley was gestart door een klein foutje, kwam over de finish en is meteen uitgestapt om te kijken of hij kon helpen. Helaas zag die het zelfde en kon op dat moment ook niets voor ons betekenen. Einde verhaal voor de vrijdag voor de groene 205.

Pizza

De nacht die hierop volgde is er één om niet snel te vergeten. Wat een geweldige monteurs van het VDZ Racing team. Stonden meteen klaar na de uitval en zijn ook direct aan het werk gegaan. Na een lekkere pizza pauze en een lange nacht sleutelen stond de auto ’s morgens vroeg weer klaar en konden Wesley en Michiel de zaterdag weer van start. Nogmaals hartelijk dank!

Onverhard

De zaterdag ging van start met twee keer de proeven Spoordonk en Wintelre. Zoals hierboven al beschreven werd er erg uitgekeken naar de proef Wintelre, maar ook voornamelijk met het doel om niet vast te komen te zitten in het modderige onverhard. ‘Wat een lol hebben we gehad op dit onverhard’ vertelde Michiel aan het einde van de proef. ‘Een geweldige proef met veel onverhard en veel uitdagingen. Hier hebben we veel plezier aan beleefd!.

Avond

Deze twee boucles werden dan ook zonder problemen verreden en kwamen de avond proeven eraan. Twee keer Sint-Oedenrode en twee keer Ekkersrijt. Hier wilde Wesley en Michiel dan ook even alles op alles zetten om toch te laten zien dat een oude 205 nog altijd mee kan doen op snelheid. Helaas is dit de eerste keer op Ekkersrijt niet gelukt door problemen met de brandstofdruk. Dit was op de service zeer snel verholpen. De tweede keer van beide proeven is dan ook zonder problemen verlopen en werd er strak en hard gereden. Hiermee konden Wesley en Michiel wederom een mooie finish bij schrijven en was het doel voor het Stevens Rallysport team bereikt. Beide auto’s aan de finish!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com