Site pictogram RallyNieuws

Stijgende lijn abrupt afgebroken

Dat de TAC Rally rondom het Belgische Tielt niet gemakkelijk zou zijn was van tevoren genoegzaam bekend. Met de zeer dichte mist in de ochtend was geen rekening gehouden en maakte het zo mogelijk nóg listiger. Het zicht was op sommige plaatsen zelfs minder dan 50 meter.

Voorzichtig begonnen Roel van der Zanden en Paul Geerts met hun opvallende Nissan 350Z aan de wedstrijd. Naarmate het weer opklaarde en de wedstrijd vorderde werd de snelheid steeds verder opgevoerd. De zware proeven eisten hun tol aan de wagen en de servicemonteurs hadden de handen vol de Nissan in een optimale conditie te houden.

Wat in Nederland niet gebruikelijk is, is in België heel normaal, het scherp aansnijden van de bochten waarbij de bermen vaak tot diepe kuilen worden uitgereden.  Voor Roel was dit, zoals de onze Zuiderburen het noemen, couperen erg wennen.  Op de service moesten er zelfs twee draagarmen in recordtijd worden vervangen.

De strijd verliep voorspoedig en Roel en Paul hadden een stijgende lijn te pakken. Met Antoine Biesheuvel en Matthias Boon voor zich verdedigde het duo de derde plaats. Op de 15e klassementsproef ging het echter mis. Nadat met hoge snelheid een bocht werd aangesneden ging het mis. De wagen raakte in een greppel en gleed tegen een betonnen telefoonpaal.  Die werd daardoor uit de grond gerukt, doormidden gebroken en daarna in de lengterichting over de auto kwam te liggen. Roel en Paul bleven hierbij ongedeerd maar de wagen raakte zwaar beschadigd.

De wedstrijd was daarmee voorbij en de wagen werd terug naar de werkplaats gebracht. Daar werd de schade grondig geïnspecteerd.  Daar zal het serviceteam alles op alles zetten om de wagen weer in orde te maken.

De frustratie was hoog binnen het team. Er was veel werk gestoken in het opbouwen van de wagen  tijdens de winterstop. Het resultaat van alle inspanningen tot nu toe zijn twee starts en twee voortijdige uitvalbeurten. Dat in tegenstelling tot de positieve resultaten die in 2013 zijn behaald. Daar is van iedere wedstrijd de finish gehaald.

Mobiele versie afsluiten