RallyNieuws

Superbus Wubbo Ockels naar Gamma Racingday

Tijdens de Gamma Racing Day, welke wordt gehouden op 7 augustus op het TT-circuit van Assen, komen niet alleen auto’s en motoren in actie. Ook de Superbus van Wubbo Ockels geeft ‘acte de presence’.

Na terug te zijn gekeerd van een trip naar Dubai zal de Superbus op zondagmorgen het evenement officieel openen. In het kader van het nieuwe racen, met elektrisch aangedreven motorfietsen en de Dakar Buggy van Tim Coronel, laat de Superbus, als symbool van innovativiteit en duurzaamheid, zien dat elektrisch vervoer interessant en aantrekkelijk is.

Dat betekent dan ook dat in de pitstraat ook ‘elektrisch’ zal moeten worden. Geen benzineslangen meer maar aansluitkabels om de accu’s op te laden.

De Gamma Racing Day betekent het debuut van de TTXGP, ’s werelds eerste kampioenschap voor elektrisch aangedreven motorfietsen. Daarnaast is er het debuut van de Quimera ‘All Electric GT’ met 700PK en de eerste Dakar deelnemer ter wereld die elektriciteit als brandstof gebruikt. Hiermee werpt de organisatie een blik in de toekomst. Fosiele brandstoffen worden steeds schaarder en de vraag is dan ook gerechtvaardigd of de huidige verbrandingsmotoren nog een lang leven beschoren zullen zijn.

Naast alle elektrisch geweld maken ook de auto’s en motoren met de conventionele verbrandingsmotoren hun opwachting. Zo zijn er wedstrijden in de Dutch Supercar Challenge, de BMW Mustang Challenge, het ONK Dutch Supersport, het ONK Dutch Superbikes, het ONK Dutch Zijspannen, CIK-FIA European Superkart Championship en de al eerder genoemde TTXGP- The eGrandPrix.

Op www.gammaracingday.nl is te zien hoe de gratis toegangskaarten verkregen kunnen worden.

Tekst: Edwin Hengelman
foto: onbekend

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com