RallyNieuws
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Hellendoorn Short Rally 2018
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Hellendoorn Short Rally 2018

Tactisch rijden brengt HART op titelkoers in Short Rally Kampioenschap

Leiding

Zaterdag 14 september reed het HAN Automotive Rally Team (HART) mee met de Hellendoorn Short Rally als algemene leider in het kampioenschap. Na de Jumbo Short Rally rondom Etten-Leur namen coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers de leiding over in het algemene Short Rally Kampioenschap. Er moest deze rally tactisch gereden worden om in de Twente Short Rally kampioen te kunnen worden. De rally kende 55 kilometers op snelheid, verdeeld over twee unieke klassementsproeven, welke beide twee keer verreden werden.

Noodlot

Op de eerste proef Ypelo sloeg het noodlot helaas richting het einde van de proef toe. De aandrijfas brak direct bij het opgaan van het onverhard. Door de werking van het sperdifferentieel kon er gelukkig nog wel door gereden worden met een beperkte aandrijving op één wiel. In de kilometer nadat de aandrijfas brak, viel deze ook onder de auto vandaan, net als de homokineet. Gelukkig zonder verdere vervolgschade. Hierna volgde nog de 15 kilometer lange industrieproef in Almelo. Met veel verlies ging de equipe over de proef en uiteindelijk wisten ze de service te halen.

Knokken

Op de service wist het serviceteam de aandrijfas in korte tijd te wisselen en de Opel Adam weer helemaal op orde te maken voor de laatste twee proeven. De tweede keer werd op proef Ypelo een vierde tijd genoteerd en ook de tweede keer op de industrieproef in Almelo ging het probleemloos. Zo wist de equipe zich alsnog terug te knokken naar een eerste plek in de RC4 klasse en een negende plek algemeen.

Kampioen

Gelukkig heeft het HART de rally weten uit te rijden, want er waren meerdere rijders met een gebroken aandrijfas, die daardoor wel de wagen aan de kant hebben moeten zetten. De resultaten hebben ervoor gezorgd dat het HART al kampioen is in de RC4 klasse! Overigens is ook, nadat Rick Lubberding tijdens de vorige rally Junior Short Rally Kampioen was geworden, Mark Kuipers nu ook bij de navigatoren al Junior Short Rally Kampioen! Rick Lubberding en Mark Kuipers zijn na de Hellendoorn Short Rally ook nog steeds de algemene leiders in het Short Rally Kampioenschap! De volgende en tevens laatste short rally van het jaar zal de Twente Short Rally zijn op zondag 21 oktober.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com