RallyNieuws
Jeffrey Otten & Toin Lier - Peugeot 206 - seizoen 2020
Jeffrey Otten & Toin Lier - Peugeot 206 - seizoen 2020

Team Godin van natuur en aarde maakt haar opwachting in 206 Rally Cup

Afgelopen zaterdag presenteerden rijder Jeffrey Otten en navigator Toin Lier in Gemert de auto waarmee ze dit seizoen deel gaan nemen aan de 206 Rally Cup. Onder de naam Gaia Motorsports zal de equipe de strijd in de alsmaar uitdijende cup. De naam voor het team is ontleend aan de naam van de godin van natuur en aarde, Gaia. “Een mooie naam die eer doet aan de aard van de sport en natuurlijk vooral aan de onverharde ondergrond waarop een rally vaak wordt verreden,” aldus Jeffrey.

Debuut

De 206 Rally Cup zal dit seizoen van start gaan in de Zuiderzeerally. Dat is dan ook de eerste keer dat rijder en navigator in competitie met elkaar zullen gaan samenwerken. Jeffrey heeft een verleden in het enduro rijden. Na een ongeval besloot Jeffrey dat het enduro rijden voor hem verleden tijd was, om op hetzelfde moment te besluiten dat hij wilde gaan rallyrijden. Dat resulteerde in een deelname aan de Twente Shortrally van het seizoen 2019. Met Peter Smets aan zijn zijde maakte Jeffrey zijn erg korte debuut in de rallysport. Na slechts enkele kilometers op de eerste klassementsproef moest het duo om technische redenen de strijd reeds staken.

Cursus

Ook Toin heeft een verleden in het enduro rijden. Volslagen onbekend met de rallysport, stemde hij toe te gaan navigeren toen Jeffrey hem daar naar vroeg. Een cursus werd gevolgd en dus zal hij in Emmeloord zijn opwachting maken. “Ik heb nul en generlei ervaring in de rallysport, maar ik kijk er erg naar uit om in Emmeloord van start te kunnen gaan,” zegt Toin.

Bescheiden

De doelstelling van beide mannen is bescheiden. “We mikken op een plek in de eerste helft van het veld in de 206 Rally Cup,” laat Jeffrey optekenen. “Een plek in de top is in ons eerste jaar geen reële doelstelling, maar een plek tussen de eerste tien en vijftien, moet te doen zijn. We hebben beide nog geen ervaring in de sport en moeten de auto ook nog leren kennen.”

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com