RallyNieuws
Gerard de Rooy 2015

Team Iveco Petronas De Rooy kiest voor Dakar Rally

De terugtrekking van Peru uit de route van de Dakar Rally 2016 was slecht nieuws voor Team Iveco Petronas De Rooy. Het nagenoeg ontbreken van duinen was reden om kritisch te overwegen of de Africa Eco Race in Afrika, met zeker meer duinen op het menu, een alternatief zou kunnen zijn voor de zwaarste rally-raid ter wereld in Zuid-Amerika. In nauw overleg met partners Iveco en Petronas en na een verhelderend gesprek met Dakar-organisator ASO heeft Team De Rooy nu toch besloten te kiezen voor de Dakar Rally.

Het team zal in Zuid-Amerika met minimaal drie trucks aan de start verschijnen: die van de Nederlanders Gerard de Rooy en Ton van Genugten en de Tsjech Ales Loprais. Alle drie de trucks doen begin oktober mee aan de OiLibya Rally du Maroc als voorbereiding op de Dakar 2016. Verslag van deze rally kunt u op deze site dagelijks tegemoet zien.

“Het is heel jammer dat er amper duinen in de route zijn na de terugtrekking van Peru,” zegt kopman Gerard de Rooy. “Mijn eerste reactie was dan ook: ‘Wat heeft het voor zin om daarheen te gaan als er geen duinen zijn?’ Ik heb veel overleg gehad met ASO, om te horen wat hun plannen zijn en ze hebben me uitgelegd wat ze hebben gedaan om een alternatieve route samen te stellen. Ik waardeer die inzet en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe wedstrijddirecteur Marc Coma goed genoeg begrijpt wat er nodig is om een mooie wedstrijd te maken. Uit wat ASO me heeft verteld, heb ik de indruk dat het toch best een selectief parcours wordt, met zoveel zand als mogelijk.

Ik heb mijn zorgen geuit, dat er te weinig ruimte zal zijn voor de trucks om in te halen en dat we moeten treintje rijden in het stof, en ze hebben me verzekerd dat ze daar goed naar gaan kijken. Al met al heeft dat ons en onze partners Iveco en Petronas overtuigd om naar Zuid-Amerika te gaan, ook al omdat de veiligheid en de competitie in Afrika toch wel een bezwaar waren.”

Zoals altijd heeft het team zich als doel gesteld de Dakar te winnen. Gerard de Rooy won de rally in 2012, werd vierde in 2013 en tweede in 2014. In de afgelopen Dakar wierp één dag met grote problemen hem ver terug om uiteindelijk als negende te finishen. De Tsjech Ales Loprais eindigde afgelopen januari op de vierde plaats en wil ten minste zijn beste klassering (derde in 2007) evenaren. Ton van Genugten sloot de editie 2015 af op de elfde plaats en heeft zijn zinnen gezet op een klassering in de top 10 met zijn Iveco.

Laten we binnenkort genieten van de eerste beelden in de nieuwe teamsamenstelling te Marokko.
Wordt vervolgd……..

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com