RallyNieuws
Pepijn ten Broeke en Quiten ten Broeke - Peugeot 206 - 2019
Pepijn ten Broeke en Quiten ten Broeke - Peugeot 206 - 2019

Ten Broeke Rallysport wil scoren in 2019

Hoewel het rallyseizoen inmiddels officieel gestart is met de Circuit Short Rally, begint voor velen het seizoen tijdens de Zuiderzeerally pas echt. In de aanloop naar deze wedstrijd heeft menig team de auto voor het komende seizoen gepresenteerd. Zo ook het team van Ten Broeke Rallysport. Zij onthulden in Almelo hun strijdros.

Goed

Het afgelopen seizoen reden zij in de 206 Rally Cup en ook dit seizoen zullen zij in deze Cup acte de présence gaan geven. Pepijn en Quinten hebben ervoor gekozen om geen volledige rebuild van de Peugeot 206 te gaan doen. “De auto was op zich gewoon goed en leverde voldoende vermogen. We hebben de issues die we vorig jaar steeds hadden goed nagelopen,” laten de broers Pepijn en Quinten aan RallyNieuws weten.

Ervaring

Het seizoen 2018 heeft veel ervaring opgeleverd maar was toch niet het seizoen voor beide broers. “We hadden steeds problemen, soms bleek de oorzaak een serieus kleinigheidje maar dat hield wel de auto aan de kant. We hadden een écht groot probleem tijdens de Twente Rally, waar al na een paar honderd meter de versnellingsbak de geest gaf en we ’s nachts nog een andere monteerden. Die bleek uiteindelijk echter ook stuk,” vertelden beide broers. “Bij het opstarten om 5:00u in de vroege ochtend stond hij nog in zijn vrij maar de wielen draaiden…”

Aandacht

De auto is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Naast de aandacht aan de issues die het team vorig jaar aan de kant hielden, is er hard gewerkt aan het onderstel. De auto is verlaagd en is nu ook harder afgesteld. “We hebben in Emmen met de auto getest en deze gaat nu veel beter door de bochten, dat gaat nu veel strakker,” aldus rijder Pepijn. “Daarnaast hebben we bijna het maximaal toegestane vermogen en is de auto beter doorontwikkeld.” Het team heeft daarom hoge verwachtingen van het komende seizoen en rekent zich tot een podium kandidaat.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com