RallyNieuws
Zuiderzeerally 2016

Zuiderzeerally drie in één

Op 19 maart is het weer zover. Dan zal in en om Emmeloord de Zuiderzeerally worden verreden. Naast de Zuiderzee rally worden ook de Zuiderzeeshortrally én de Zeebodemshortrally verreden. De laatste is een bijzondere shortrally. Deze kent slechts één klassementsproef, namelijk die van de Nagelerweg. Deze proef sluit, net als voorgaande jaren, de dag af.

Deze wedstrijd telt opnieuw mee voor de West Euro Rally Cup, kortweg het WERC. Daarnaast staan er diverse cup’s aan de start: de Nissan 350Z Challenge, de BMW 325i Challenge, de One Day Rally Challenge en tot slot de Opel Frontwheeldrive Challenge.

Nadat vorig jaar de dijkproeven bij Vollenhove en Kuinre werden verreden, zijn het deze editie de proeven bij Kampereiland en Kamperdijk waar de deelnemers naar toe zullen moeten. Door deze jaarlijkse afwisseling wil de organisatie de druk bij aanwonenden te verminderen.

Lang is er naar uitgekeken, de deelnemerslijst. Er staan een aantal interessante namen op waar het publiek zeker voor naar Emmeloord zal willen afreizen. Zo zal achter de nulwagen, een Ford Fiesta S2000, bestuurd  door René Kuipers, eerst Dennis Kuipers starten met de Ford Fiesta WRC die in een nieuwe livery is gestoken.

Uit het buitenland komen een flink aantal deelnemers. Hieronder een greep uit deze lijst. Sommige namen stonden bij de bekendmaking nog warm op het papier.
Ib Kragh – DS3 R5
Steen Andersen – Mitsubishi Lancer Evo X R4
Matthias Boon – Mitsubishi Evo X R4
Brian Madsen – Peugeot 306 Maxi
Kurt Meyer – Volvo 240 Turbo
Joar Andre Obrestad – Subaru Impreza N14
Chrristian Riedeman – Peugeot 208 T16

Voor Nederland is het een primeur om de Peugeot 208 T16, zoals deze R5 variant officieel heet, aan de start te krijgen.

De  proef op de Nagelerweg zal het dit jaar zonder de passage door het tankstation van Van Staveren moeten stellen. Daar is dit jaar wel de start gesitueerd. Ook zal deze proef in tegengestelde richting worden verreden.

Nieuw is ook de Zeebodemshortrally. Deze wedstrijd kent slechts één klassementsproef, die op het industrieterrein bij de Nagelerweg. Deze wedstrijd telt niet mee voor het Nederlands Shortrally Kampioenschap. Voor de Zeebodem Shortrally hebben zich elf equipes ingeschreven, waarvan er negen ook in de ‘reguliere’ shortrally staan ingeschreven. Will Bruins neemt ook aan beide Shortrally’s deel en zal in beide wedstrijden met een verschillende wagen aan de start verschijnen. Hij brengt zijn inmiddels welbekende Opel Astra Kitcar mee, maar ook de ex Brouwer Volvo 850.

De startlijst is, zoals tegenwoordig bijna gebruikelijk is, niet zo lang als een aantal jaren geleden. Toch is deze lijst er eentje waar de organisatie zich niet voor hoeft te schamen. Naast de eerder genoemde greep uit het buitenlandse aanbod, staan er vanuit ons kikkerlandje ook een aantal leuke bolides aan de start. Niet alleen de WRC van Dennis Kuipers, maar ook de Subaru Impreza N14 van Maik Willems mag zeker genoemd worden. Drievoudig Shortrally kampioen Ruurd Ochse komt opnieuw met de Honda Civic R3 aan de start.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com