RallyNieuws
Rally Club Holland - Testdag - 2020
Rally Club Holland - Testdag - 2020

Tevreden gezichten bij RCH-testdag

Afgelopen vrijdag 4 september vond in Weeze (D) de RCH-testdag plaats. Met bijna 40 aanmeldingen was deze testdag op voorhand al een succes. Rally Club Holland, de belangenvereniging voor alle rallyrijders en- navigatoren uit Nederland, organiseerde deze dag als voorbereiding op de langverwachte start van het rallyseizoen 2020.

In een jaar waarin het afgelastingen regent, lijkt het erop dat het seizoen toch nog gedeeltelijk verreden gaat worden. Op zaterdag 19 september wordt de Vechtdalrally, weliswaar zonder publiek, verreden gevolgd door de twee andere wedstrijden in Oost-Nederland.

Dwars

Op de deelnemerslijst stond een grote diversiteit aan auto’s, waardoor ook de officials (dank voor jullie aanwezigheid) veel moois te kijken hadden. Meest opvallende auto was misschien wel de Hyundai Accent WRC van de Duitser Ralf Fischer, die op invitatie van Götz Pfauder aanwezig was. Ook niet te versmaden was de Lancia Delta Integrale van MCC Sport, die op veel belangstelling kon rekenen. Als er een prijs te verdienen was voor de meest dwarse rijstijl zou Freddy Gerritsen Mulkes wel eens hoge ogen kunnen gooien. Zijn dwarse rijstijl was een lust voor het oog van de aanwezigen waaronder ook Hans Weijs jr. en Kevin Abbring.

RCH-voorzitter Roel van de Zanden was zelf minder gelukkig. Zijn Mitsubishi Lancer kreeg al snel te maken met een kapotte versnellingsbak en kon pas aan het einde van de middag weer starten. Dankzij een andere versnellingsbak, die door preparateur Piet van Hoof uit Wintelre werd ingevlogen, kon hij nog enkele ronden afleggen.

Een aantal deelnemers had zich niet goed voorbereid en hun auto’s maakten te veel geluid, waardoor er extra geluidsdempers moesten worden gemonteerd. Voor de meesten was dit afdoende waardoor ze na een korte onderbreking konden genieten van de testdag.

Met een barbecue en op gepaste afstand (1,5 meter) werd de geslaagde dag afgesloten.

Vervolg

Ook in 2021 wil de RCH een rally-testdag organiseren om op deze manier iets extra’s te doen voor haar leden. Het lidmaatschap van de RCH biedt daarmee nog meer!

Veiligheidstraining

De speciale veiligheidstraining voor rallyofficials, die gepland stond in april van dit jaar, is doorgeschoven naar 2021. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zal de RCH hier over communiceren.

Lidmaatschap RCH

Lid zijn van Rally Club Holland kost op jaarbasis slecht € 35,-. De belangenvereniging vertegenwoordigt alle rallyrijders uit Nederland en praat actief mee wanneer het gaat om bijvoorbeeld reglementswijzigingen of homologatieperikelen. Daarnaast wordt actief ingezet op het onderhouden van de contacten met organisatoren en officialverenigingen. Met elkaar en voor elkaar!

bron: Rally Club Holland

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com