RallyNieuws
Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC - Rally Porgual 2017
Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC - Rally Porgual 2017

Thierry Neuville met marginaal verschil aan de leiding in Italië

In 2016 sprong bijna het gehele team van Hyundai in het water om de winst van Thierry Neuville in Italië te vieren. Ook nu is het de Belg die de ranglijst aanvoert. De marge die hij heeft is bijzonder klein te noemen. Amper twee tiende van een seconde scheiden hem van de nummer twee, Ott Tänak van het M-Sport team. Op de derde plaats is het eveneens een rijder van het Hyundai Motorsport Team, Dani Sordo. Hij moet vier tiende van een seconde goedmaken om de ranglijst aan te kunnen voeren. Dat de marges klein zijn bewijst het feit dat de eerste zes binnen een seconde van elkaar zijn geëindigd.

Andreas Mikkelsen

Bij Citroën heeft Stéphane Levebvre plaats moeten maken voor Andreas Mikkelsen. Volgens Citroën zal Levebvre in Polen weer van de partij zijn. Het is echter niet ondenkbaar dat Andreas Mikkelsen iedere gelegenheid zal aangrijpen om het stoeltje in de C3 WRC bij Citroën te behouden. Voorlopig staan de drie rijders van Citroën gebroederlijk bij elkaar na de eerste klassementsproef. Het is echter wel Mikkelsen die het drietal, vanaf een achtste plaats, aanvoert.

Toyota

Daarachter staat het trio dat de Toyota Yaris WRC bemant. Hier is het Latvala, winnaar van de 2009 editie, die het drietal aanvoert vanaf een 11e plaats. Volgens het Toyota Gazoo Racing Team was de showproef, bestaande uit asfalt, gravel en een waterdoorgang, onverwacht gladder dan op voorhand gedacht. Het team van Tommi Makkinnen dat de Toyota Yaris WRC runt, heeft volop gebruik gemaakt van de Shakedown, aangezien het al weer even geleden was dat het team voorafgaand aan dit evenement testte. Volgens Tom Fowler, hoofd engineer, begint de echte wedstrijd pas morgen en was het alleen maar zaak om de showproef goed te doorstaan.

Bandenkeuze

Hyundai Motorsport voert met de i20 WRC de ranglijst aan. Na de eerste klassementsproef, een showproef in de Ittiri Motorcross arena, is het Thierry Neuville die de ranglijst aanvoert. Zijn teamgenoot Dani Sordo staat op een derde plaats, binnen een halve seconde. De Nieuwzeelander Hayden Paddon staat op een vijfde plaats met exact dezelfde tijd als Sébastien Ogier. Dit duo sluit dan ook het lijstje af van deelnemers die allen binnen één seconde van de lijstaanvoerder liggen. De Belg verwacht dat de bandenkeuze in Italië een cruciale rol zal gaan spelen, net als de hitte. Niet alleen voor de rijders en navigatoren, maar ook voor de motor en versnellingsbak. Bij Dani Sordo staat de wedstrijd niet in het lijstje van zijn favoriete wedstrijden. Volgens hem is het moeilijk om op de smalle wegen vertrouwen op te bouwen.

Plezier

Mads Ostberg, die in Portugal, op de beroemde jump Fafe, bijna 40 meter sprong met zijn privé ingeschreven Ford Fiesta WRC 2017 spec, heeft volgens eigen zeggen erg veel plezier in de auto. “We sprongen niet opzettelijk zo ver maar we hebben er wel van genoten,” aldus de Noor. Het resultaat in Portugal was niet helemaal wat hij had gehoopt en hoopt nu op Sardinië geen last te hebben van lekke banden of andere technische problemen. “We wonnen twee klassementsproeven in Portugal, dus de snelheid is er wel. We zijn een klein team maar hebben creatieve en slimme mensen om ons heen. De goudfolie op het dak van de Fiesta WRC bijvoorbeeld, zorgde voor een serieus lagere temperatuur in de auto en dat is essentieel in Sardinië, dat waarschijnlijk de warmste rally van het seizoen zal zijn.

Circus

Op vrijdagmorgen gaat het circus weer van start. Reeds om 7:18u staat de eerste wagen weer aan de start van de tweede klassementsproef. Op het programma staan acht klassementsproeven.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com