RallyNieuws
Thierry Neuville & Nioclas Gilsoul - Hyundai i20 WRC- Rally van Zweden 2018
Thierry Neuville & Nioclas Gilsoul - Hyundai i20 WRC- Rally van Zweden 2018

Thierry Neuville verdient overwinning Rally van Zweden

De winst in de WRC Rally van Zweden, de tweede ronde van het wereldkampioenschap rally, ging naar de jonge Belg Thierry Neuville. In dienst van Hyundai Motorsport wist hij, samen met zijn navigator Nicolas Gilsoul, de winst dit jaar wel naar zich toe te trekken.

Verdiend

Volgens Neuville zelf verdiende hij vorig jaar reeds de overwinning, maar die verspeelde hij toen met een crash tijdens de 15e klassementsproef. Dit jaar, na de teleurstellende start van het seizoen in de Rally van Monte Carlo, verdiende hij naar eigen zeggen de overwinning nog meer. Daarbij heeft hij in de Power Stage geen risico willen nemen om de overwinning niet in gevaar te brengen. Toch is hij blij met de twee extra punten die in deze laatste klassementsproef te extra wist behalen.

Ongenaakbaar

Was Sébastien Ogier in 2016 met de Volkswagen Polo R WRC nog ongenaakbaar en was hij in 2017 met de Ford Fiesta WRC nog derde, dit jaar was zijn optreden ronduit teleurstellend te noemen. De grootste oorzaak van het teleurstellende resultaat legt Ogier neer bij de regels aangaande de startvolgorde. Iets waar hij al langer tegen strijd. Ook nu moest hij weer als een sneeuwploeg de weg vrij maken voor zijn concurrenten.

Later

Volgens Malcolm Wilson ging het op de tweede helft van de zaterdag wat beter en kon Ogier beter laten zien waar hij met de Ford Fiesta WRC toe in staat is. Daarom heeft het team besloten Ogier wat later te laten starten in de Power Stage, om zo op een schone proef nog een paar punten bij elkaar te kunnen sprokkelen. Met een tweede plaats in deze laatste proef heeft Ogier inderdaad nog vier punten veilig weten te stellen. Hij staat in het kampioenschap nu op een tweede plaats, tien punten achter Thierry Neuville.

Vuist

Ook Elfyn Evans kon in de Fiesta WRC geen echte vuist maken. Een tiende plaats, net één voor Ogier, was zijn plaats. Later zou hij echter door een straftijd nog afzakken naar een veertiende plaats. Het beste resultaat voor M-Sport kwam van Teemu Suninen. Hij wist de achtste plaats te behalen.

Genoten

Craig Breen werd tweede en verraste zichzelf met deze prestatie. “Het was een ongelooflijk weekend! Ik heb in het verleden altijd genoten van deze wedstrijd. Ik was verrast vooraan mee te kunnen strijden. Ik dacht altijd dat snelle wedstrijden mij niet zo lagen, maar dat gaat niet meer op. De Citroën C3 WRC was perfect en het was fantastisch dit resultaat voor het team te kunnen behalen,” aldus Breen.

Strijden

“Ik had van tevoren niet durven denken dit resultaat te behalen,” zegt een blije Mads Ostberg. “Ik had niet verwacht voor deze positie te kunnen strijden. Ik hoop dat het team tevreden is met hetgeen we in deze hernieuwde samenwerking bereikt hebben. Ik weet nu dat ik met wat meer tijd in de C3 WRC nog competitiever kan zijn.”

Podium

Bij Hyundai was het Andreas Mikkelsen die de derde plaats in de wacht wist te slepen in de i20 WRC. “Het is geweldig om voor het eerst met Hyundai Motorsport op hete podium te staan. Het was over het algemeen een goed weekend en we wilden er in de Power Stage nog eens extra voor gaan. We wilden uiteindelijk onze podiumpositie niet in gevaar brengen en dus kozen we ervoor om onze derde plaats vast te houden. We feliciteren Thierry en Nicolas met hun resultaat. Het is geweldig om in dit succes te kunnen delen en het team aan de top van het kampioenschap te zien, ondanks dat nog vroeg in het seizoen is,” aldus Andreas Mikkelsen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com