RallyNieuws
Troela
Troela

Thuisrally?

De tijd gaat hard. Er is al weer een jaar voorbij en wij zijn ondertussen aanbeland in 2024. De tijd lijkt wel steeds sneller te gaan. Ik weet niet of het volgens de etiquette nog mag maar toch wens ik u en uw geliefden een mooi en vooral gezond 2024. Dat de wereld dit jaar op elk gebied maar een stukje mooier mag worden.

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe agenda die gevuld moet worden. Zoals bij elke rallyfan zal er ook weer tijd zijn voor het bezoeken van rally’s. De Nederlandse kalender 2024 staat bijna helemaal vast. Ook de rallykalenders van onze buurlanden zijn bekend dus kan het grote plannen beginnen.

De afgelopen jaren hebben mijn betere helft en ik een oude hobby opgepakt die om onduidelijke redenen diverse jaren stil was komen te liggen. Het gaat om het bezoeken van live concerten met geweldige muziek. Nu weet ik dat over smaak niet te twisten valt maar je hebt naast geweldige muziek ook gewoon baggermuziek. Als ik de namen Marillion, Pendragon, Jadis, Porcupine Tree , Transatlantic of IQ noem, dan weet iedereen direct wat ik met geweldige muziek bedoel. Of u hebt natuurlijk geen idee wie deze groepen zijn en dan raad ik u aan ze eens te beluisteren. U zult niet teleurgesteld zijn. Tenzij u geen smaak heeft natuurlijk maar daar kunt u dan ook weer niets aan doen. En gelukkig valt daar dan ook weer niet over te twisten.

IQ staat dit jaar 2 keer op de planning en Pendragon 1 keer. Wellicht dat Marillion ook nog langs komt maar die waren afgelopen november ook al in het land. Daarnaast ga ik een band live zien die ik in mijn prille jeugd bewonderde namelijk Judas Priest. Echte hardrock/heavy metal. Ook heb ik nog het rotsvaste voornemen om een concert van AC/DC en Iron Maiden te bezoeken voordat die ermee ophouden. Ook zij waren onderdeel van de eerder genoemde prille jeugd en muzikale opvoeding.

Uiteraard zijn er ook dit jaar agendatechnische conflicten. Pendragon is in Nederland op de dag van de Sezoensrally en IQ strijdt met de Hellendoornrally om een plaats in de persoonlijke agenda. De keuze is beide keren gevallen op de muziek. Waarom? De artiesten van beide groepen zijn bijna allemaal ouder dan ondergetekende, die ondertussen de 60 heeft bereikt en dus is er een gerede kans dat ze binnen nu en aan aantal jaren zullen besluiten te stoppen met optreden. En rally’s zullen voorlopig wel doorgaan, misschien ooit zelfs in elektrische vorm, dus een rallybezoek is in de toekomst zekerder dan een bezoek aan mijn favoriete bands. Daarnaast zijn er jaarlijks natuurlijk meer rally’s dan concerten waar ik per se naar toe wil dus meerdere rally’s bezoeken gaat zeker lukken.

Naast een muzikale oorzaak is er ook een ander agendaconflict namelijk een doublure wat rally’s in Nederlandstalig gebied betreft. Vechtdal en Ieper in hetzelfde weekend. Helaas Hardenberg maar ik kies dan toch voor de wedstrijd rondom de Kattenstad.

Per saldo zal het aantal te bezoeken rally’s dit jaar daarom wat minder zijn dan vorig jaar maar altijd nog altijd meer dan het aantal rally’s dat de gemiddelde Nederlander per jaar bezoekt.

Wat mij nog opviel aan de rallykalender van 2024 is de seizoensopener in maart namelijk de Zuiderzeerally. Dit is mijn thuisrally omdat ik in Emmeloord woon. Ik bekeek vandaag de KNAF kalender en zag achter Zuiderzeerally tussen haakjes Kampen staan. Op de website van de rally zie ik verder geen informatie over de verhuizing. En eigenlijk is dat helemaal ook niet zo belangrijk. Toevallig is wel weer dat ik in het ziekenhuis van Kampen ter wereld ben gekomen in 1963 en dat dus de Zuiderzeerally is verplaatst naar mijn geboortestad. Eigenlijk blijft het dan gewoon een soort thuisrally. Toch?

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com