RallyNieuws
Timo van der Marel - Rebecca Smart - Opel Adam R2 - Vechtdalrally 2016
Timo van der Marel - Rebecca Smart - Opel Adam R2 - Vechtdalrally 2016

Timo van der Marel is concurrentie in Vechtdalrally glansrijk de baas

Rallycoureur Timo van der Marel en navigator Rebecca van der Marel hebben tijdens de Vechtdalrally in Hardenberg wederom een uitstekende race afgeleverd. Ze snelden in hun Opel Adam R2 naar de eerste plaats in hun klasse en werden uiteindelijk achtste in het algemeen klassement.

“Het ging kortgezegd super; we zijn ontzettend tevreden met de uitslagen. Toch was de wedstrijd licht frustrerend, omdat de proeven niet technisch waren en er dus veel rechte stukken in zaten. De Adam heeft een vermogen van 185 pk en een topsnelheid van 169 km/u en dat is een stuk minder dan veel van de andere deelnemers uit de andere klasse,” vertelde Timo van der Marel na afloop.

Nog een Adam
Van der Marel: “Voor het eerst in Nederland dook er een andere Adam op als concurrent tijdens de wedstrijd. Deze konden we de gehele wedstrijd voorblijven en we waren op alle proeven sneller. Dat gaf een goed gevoel. Na de eerste van drie loops begon het weer een factor te spelen. Wij kozen als enige equipe in de top-10 voor intermediate banden, terwijl de rest op slicks ging. Dat bleek een goede keuze voor ons, want het resulteerde in een derde tijd algemeen op de natte vierde klassementsproef. Een record tot op heden!”

Vijf procent onverhard
De Vechtdalrally in Hardenberg bestond uit negen klassementsproeven en drie loops. Met zo’n 98 kilometer is het de kortste rally van het Nederlands kampioenschap. Omdat de Vechtdalrally voor 95 procent over asfalt gaat en slechts vijf procent onverhard is, is het ook direct een van de rally’s met de hoogste gemiddelde snelheid.

Adam R2
De Opel Adam R2 beschikt over een hoogtoerige 1,6-liter ECOTEC 16V-viercilindermotor met 185 pk en 190 Nm, gekoppeld aan een sequentiële vijfbak. Het maximale toerental bedraagt 8.800 tpm. Verder is de Adam R2 voorzien van een sperdifferentieel en een speciaal afgesteld onderstel voor optimale tractie op allerlei soorten ondergrond.

Beestachtige livery
De Opel Adam is een auto die je volledig kunt personaliseren. Dit geldt ook zeker voor de Adam R2 van Timo van der Marel, waarbij dit in extreme zin is gedaan met het thema ‘Unleash the beast’. De Adam R2 krijgt voor elke rally een andere outfit. Zo verscheen de Adam R2 al tijdens voorgaande rally’s in een beestachtige tijger-livery en een zwarte panter-livery aan de start. Tijdens de Vechtdalrally werd gekozen voor een opvallende adelaar-livery. Op www.opel.nl/motorsport vind je over ‘Unleash the beast’ meer informatie.

Van 19 tot 21 augustus staat de volgende rally op het programma. En dat is meteen de belangrijkste “afspraak” van het hele seizoen: het WK Rally wordt dan verreden in Duitsland.

Uitslag Vechtdalrally 2016:
1. Jasper van den Heuvel – Mitsubishi Lancer Evo X – 47:31.7
2. Matthias Boon – Mitsubishi Lancer Evo X – 48:09.2
3. Antoine van Ballegooijen – Mitsubishi Lancer Evo X – 48:30.8
4. Steen Andersen – Mitsubishi Lancer Evo X – 48:39.8
5. Brian Madsen – Peugeot 306 Maxi – 48:54.0
6. Gerben Brouwer – Audi Coupe S2 – 49:43.4
7. Ronald Leemans – Mitsubishi Lancer Evo IV – 49:50.9
8. Timo van der Marel – Opel Adam R2 – 50:10.7
9. Andre de Vries – BMW M3 – 50:42.2
10. Cheeone Lim – Opel Adam R2 – 51.49.3

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com