RallyNieuws
Opel Corsa-e
Opel Corsa-e

Timo van der Marel debuteert Opel Corsa-e Rally in GTC Rally

De elektrische auto is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld, echter moet dit type auto zijn debuut nog maken in de Nederlandse rallysport. Met ondersteuning van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF), het Bestuur Sectie Rally (BSR), Opel Nederland en Opel Motorsport is de primeur dit weekend aan de GTC Rally.

X-auto

De Opel Corsa-e Rally wordt als zogenaamde ‘X-auto’ ingezet en zal derhalve niet op wedstrijdsnelheid over de proeven rijden. De X-auto kan worden gezien als het laatste testvoertuig, voordat de ‘0-auto’ het daadwerkelijke deelnemersveld opent.

De deelname van elektrische voertuigen aan autosportevenementen vraagt andere veiligheidsvoorzieningen. KNAF en BSR besteden al langere tijd aandacht aan dit thema en zien de deelname van een elektrische X-auto als mooie eerste testcase, voordat in de toekomst elektrisch aangedreven auto’s ook in het wedstrijdgedeelte toegelaten worden. Belangrijk dit weekend is de instructie van de dienstdoende officials op de proeven. De organisator van de GTC Rally en het BSR zullen de officials duidelijk instrueren, wat te doen mocht de Corsa-e Rally onverhoopt stranden.

Waarom GTC Rally en Timo van der Marel?

Er is voor de GTC Rally gekozen vanwege de compactheid van het evenement. De samenstelling en lengte van de proeven, alsmede het tijdschema maken het mogelijk om met de beschikbare actieradius van de auto en de benodigde laadtijden de rally te finishen.

Timo van der Marel en Opel zijn al jaren een vertrouwde combinatie op de rallyproeven. Met de deelname aan de Duitse ADAC Opel e-Rally Cup voegen zij een nieuw hoofdstuk toe aan hun samenwerking. Het is dan ook een logische keuze dat Opel Nederland ook tijdens de GTC Rally Van der Marel achter het stuur zet van de Corsa-e. Met de nodige kilometers test- en wedstrijdervaring in de elektrische rallyauto is Van der Marel ook voor het BSR de juiste rijder om het debuut van de auto op de rallyproeven tot een succes te maken.

bron: KNAF

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com