RallyNieuws
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Adam R2 - Rallye du Condroz 2019
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Adam R2 - Rallye du Condroz 2019

Timo van der Marel sluit met winst in Rallye du Condroz periode met Adam knallend af

Timo van der Marel en zijn vaste co-pilote Rebecca van der Marel sluiten het seizoen in stijl af. In de Condroz Rally in de omgeving van het Belgische Huy hebben ze de overwinning gepakt in de RC4-klasse. Het was de kers op de taart, want al eerder was het kampioenschap in deze klasse veiliggesteld. Van der Marel wilde echter nog één keer ‘knallen’ en bewijzen dat de Opel Adam continu competitief is, ook in een intensieve tweedaagse rally die vanouds berucht is om zijn modderige en verraderlijk gladde tracks.

Kunst

“Het was eigenlijk de zwaarste rally van dit seizoen”, aldus Timo van der Marel. “Het vasthouden van de juiste mindset, als je het kampioenschap al op zak hebt, is al de eerste uitdaging. Dan is er nog een lastig parcours. Het is dan de kunst om uit de problemen te blijven en geen schade te rijden. Echt pushen lukte niet. Daarvoor waren de omstandigheden te wisselend. Soms had je grip, maar een eind verder was het wegdek heel glad. Het was continu opletten. Het lukte zondag om de voorsprong van 15 seconden op de nummer twee vast te houden door de situatie goed te managen.”

Van start naar finish aan kop

Op zaterdag 2 november positioneerde team Van der Marel zich direct na de start achter Gilles Pyck. “Wij kwamen steeds dichterbij. Aan het einde van de dag viel Pyck met een technisch probleem terug in het klassement. Hij kampte met een afgelopen multiriem en dat levert je tijdstraf op. Daarna hebben de wedstrijd gecontroleerd. Op zondag startten we op kop en onze voorsprong kwam nergens in gevaar. Al was het in de tweede helft van de middag echt moeilijk. Het ging keihard regenen en dat zorgde voor nog meer gladheid en ook slecht zicht. Bochten veranderden in complete modderbanen en dat leidde tot flink wat crashes.”

Prima seizoen

Timo en Rebecca van der Marel blikken terug op een prima seizoen en op een periode van vier jaar verdienstelijke strijd met de Opel Adam R2. Timo: “Dit was een waardig afscheid van een mooie periode. Het ging crescendo. Eigenlijk hebben we in al die jaren maar één keer een technisch probleem gehad. De Adam heeft zich bewezen als een uitstekende rallyauto. Wij danken het team, Opel en eenieder die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Uitslag Condroz Rally 2019 – RC4-klasse

1 – VAN DER MAREL / VAN DER MAREL – Opel Adam R2 – 2:19:23.1
2 – BOESMANS/WATHELET – Ford Fiesta – 2:19:38.1 (00:15.0)
3 – PYCK/MOURISSE – Peugeot 208 – 2:21:21.5 (1:43.4)

Uitslag Condroz Rally 2019 – Algemeen klassement

1 – LEFEBVRE/DUBOIS – Ford Fiesta R5 – 2:00:32.0
2 – DE MEVIUS/WYDAEGHE – Citroen C3 – 2:01:24.6 (00:52.6)
3 – DE MEVIUS/JALET – Skoda Fabia R5 – 2:01:45.0 (01:13.0)
28 – VAN DER MAREL / VAN DER MAREL – Opel Adam R2 – 2:19:23.1 (18:51.1)

bron: Opel

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com