RallyNieuws
Kevin van Deijne en Hein Verschuuren - Skoda Fabia R5 - Twente Rally 2021
Kevin van Deijne en Hein Verschuuren - Skoda Fabia R5 - Twente Rally 2021

Titel Kevin van Deijne in Open Nederlands Rally Kampioenschap geschrapt

Door het annuleren van de 2021 editie van de JACK’s Internationale Drenthe Rally, kwam een abrupt einde aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap. In het Open Nederlands Rally Kampioenschap ging Kevin van Deijne aan de leiding. Hij werd op zijn hielen gezeten door regerend kampioen Bob de Jong. Het besluit over wie kampioen zou moeten gaan worden werd, net als in het Nederlands Shortrally Kampioenschap, aan tafel besloten.

Schrappen

Dit jaar wordt voor de diverse kampioenschappen één schrapresultaat toegekend. Juist dit schrapresultaat ‘nekt’ Kevin van Deijne. Als gevolg daarvan prolongeert Bob de Jong, die één wedstrijd minder heeft gereden, zijn titel. Na aftrek van het schrapresultaat blijft er voor Kevin van Deijne een puntentotaal van 133 over. Bob de Jong hoeft geen punten af te trekken en blijft daarmee op 146 punten staan. Dit levert hem het kampioenschap op en wordt Kevin van Deijne alsnog tweede.

In een verklaring laat Bob de Jong weten het jammer te vinden dat het kampioenschap op deze wijze moest eindigen. Graag was hij in de Drenthe Rally de strijd om het kampioenschap aangegaan. Daar waren Jim van den Heuvel (derde) en Gert-Jan Kobus (vierde) ook nog kanshebbers op de titel.

Nederlands Rally Kampioenschap

In het Nederlands Rally Kampioenschap was de titel reeds voor Lambert Parren. Vier klinkende overwinningen stonden, ondanks een flink schrapresultaat, garant voor zijn kampioenschap. Op de tweede plaats staat Ad Smits terwijl Maurice Kuijstermans derde is geworden.

Nederlands Shortrally Kampioenschap

In het Nederlands Shortrally Kampioenschap werd, door het wegvallen van de Achterhoek Rally, het kampioenschap eveneens aan tafel beslist. Ramon van de Lindeloof werd hier tot kampioen uitgeroepen. Ramon reed drie keer naar de winst maar reed een wedstrijd minder. Door deze wedstrijd, de Vechtdal Shortrally, als schrapresultaat op te voeren, hoefde hij slechts 2 punten van zijn totaal van 122 punten af te trekken. Zijn naaste belager Paul Souman reed alle vier wedstrijden naar het podium en moest daarom 35 punten van zijn totaal van 145 schrappen. Daardoor zakte hij naar de tweede plaats. Richard Berns werd als derde geklasseerd.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com