RallyNieuws
Tommi Makinen - Toyota GT86 - 2014

Tommi Mäkinen leidt Toyota terug naar WRC

Als teammanager zal de viervoudig wereldkampioen Tommi Mäkinen het team van Toyota GAZOO Racing, zoals de nieuwe naam luidt, terugbrengen naar het WRC in 2017. Dit maakte teambaas Akio Toyoda deze week bekend.

Akio Toyoda leerde Tommia Mäkinen in 2013 kennen. Tommi was destijds zijn instructeur die hem hielp zijn rijtechniek te verbeteren. Tommi liet hem echter nog meer zien, namelijk de wisselwerking tussen voertuig ontwikkeling en rally rijden.

Volgens Akio heeft Tommi interessante ideeën over de ontwikkeling van de Yaris WRC. Daarnaast heeft hij een vracht aan ervaring. Beiden zijn van grote waarde voor Toyota. De tweede belangrijkste redenen waarom Tommi is gevraagd mee te helpen aan de ontwikkeling van de nieuwe Yaris WRC.

“Toyota is als constructeur een lange tijd weggeweest uit het WRC. We hebben groot respect voor de huidige constructeurs, rijders, teamleden en de fans die de competitie zo mooi maken. Ik sta te popelen om Toyota terug naar het WRC te brengen,” aldus de nieuwe teambaas.

Lees ook: De kogel is door de kerk bij Toyota

 

Foto: archief

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com