RallyNieuws
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen

Tommi Mäkinen wordt Motorsport Advisor bij Toyota

Toen Toyota in aangaf in 2017 terug te gaan keren in het WRC, had men in Keulen al het nodige ontwikkelingswerk hiervoor gedaan. Toyota besloot echter om de ontwikkeling en de bouw van de Yaris WRC over te brengen naar het bedrijf van Tommi Mäkinen. Onder zijn leiding werd in 2018 reeds de constructeurstitel binnengehaald en 2019 werden de beide kampioenschappen van zowel rijder als navigator binnengehaald.

Ervaring

Dankzij zijn uitgebreide ervaring is Toyota ervan overtuigd dat Tommi een grote bijdrage kan leveren aan het uitgebreide motorsport programma van Toyota en de diverse ontwikkelingsprogramma’s voor rijders.

Ontwikkeling

Dat betekent dat de ontwikkeling van de Yaris WRC met ingang van 2021 weer terugkeert naar Toyota Motorsport in Keulen, officieel Toyota Gazoo Racing Europe GmbH genoemd. Om de opgedane kennis en ervaring in Finland en Estland niet verloren te laten gaan, zullen vanuit die locaties ook de nodige activiteiten plaats blijven vinden en van beschikbare middelen gebruik gemaakt worden.

Volgens Tommi Mäkinen zijn de doelstellingen behaald en wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen en is hij blij dat het werk op de beide locaties, onder supervisie vanuit Keulen, door kan blijven gaan.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com