RallyNieuws
TonTrans Dakar - Dakar 2015

TonTrans: De kracht van de juiste combinatie

Tekst: TonTrans Dakar / Foto: Rallymaniacs

Een Dakar rijd je niet alleen. Een topresultaat boeken al helemaal niet. Het gaat om het totale pakket, om de juiste mix van ervaring, snelheid, kunde, talent en materiaal. Team TonTrans had die perfecte combinatie en dat leverde Ton van Genugten een prachtige elfde plaats op in het truckklassement. “Ik begin steeds beter te begrijpen dat het echt is,” stamelde Van Genugten.

Op het startpodium, twee weken geleden, stond Ton van Genugten als een blij man: klaar om aan het grote avontuur te beginnen, voor het eerst met zijn eigen team. Op het finishpodium stond een nog blijere Van Genugten, geflankeerd door navigator Anton van Limpt en monteur Eric van Gemert. Trots bovendien op het resultaat dat hij samen met zijn team had behaald in dertien pittige, zware, listige, snelle, leuke of vervelende etappes.

In een veld dat werd gedomineerd door Kamaz haalden 50 van de 65 gestarte trucks Buenos Aires. In die competitie elfde worden, is dus geen ‘cadeautje’. “Dat was het zeker niet,” zei Van Genugten. “Maar alles klopte. We hebben weinig foutjes gemaakt. Juist daarom ben ik zo trots. Op het hele team. Niet alleen op Anton en Eric in de auto, maar ook de sponsors die het mogelijk hebben gemaakt en de monteurs, die iedere nacht de puntjes op de i hebben gezet, zodat ik overdag goed en hard kon rijden zonder me druk te moeten maken over het materiaal en de techniek.”

De waarde van zijn prestatie realiseerde Van Genugten zich nog niet helemaal. Het moet nog inzinken. “Het is een onwerkelijke laatste week geweest, vanaf het moment dat we ineens richting de top 15 gingen. Toen het richting top 10 ging, dacht ik wel ‘shit, nu moeten we dit ook nog kunnen vasthouden’. Toen werd het wel heel spannend.”

De elfde plaats schept verwachtingen voor volgend jaar. Is de top 10 mogelijk? “Tussen de 10 en de 15 moet zeker mogelijk zijn, met dit materiaal of met een verbeterde auto. Maar daar ga ik nu nog niet over nadenken. Dat zien we volgend jaar wel weer. Nu eerst een feestje bouwen.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com