RallyNieuws
Ruurd Ochse - Honda Civic R3 - Rally van Putten 2015

Toolspecial Rallyteam moet winnen in Hardenberg

Het Toolspecial Rallyteam is het shortrally seizoen van 2015 sterk begonnen. Het rallyteam behaalde een keurige 2e plaats tijdens de Circuit Shortrally in Zandvoort en een overtuigende overwinning bij de TankS Rally in de Noordoostpolder. De toon voor het kampioenschap leek gezet, maar na wederom een goede start bij de Shortrally van Putten gooide technische problemen al snel roet in het eten en werden veel punten verspeeld. Kortom, bij de Vechtdalrally rondom Hardenberg moet er goed gescoord worden om ook in 2015 de kampioenschapstitel te verdedigen.

Punten scoren
Ruurd Ochse (Zeewolde) en navigator Jan Albert Bosscha (Emmeloord) zullen er alles aan doen om in Hardenberg op de hoogste trede van het podium te eindigen. Het team won de editie van 2014 overtuigend met hun Honda Civic FN2 R3 en had uiteindelijk ruim 2 minuten voorsprong op de concurrentie. Ruurd Ochse was op alle proeven de snelste van de shortrally deelnemers. Op sommige klassementsproeven was de Honda ruim 20 seconden sneller dan de concurrentie. Het team kijkt met een zeer goed gevoel terug op deze wedstrijd en hoopt daarom ook dit jaar een vergelijkbaar resultaat neer te zetten. Na de technische problemen tijdens de Shortrally van Putten is het team de leiding in het kampioenschap verloren. In het tussenklassement staan ze op een 4e positie vlak achter Anton Moreé die ook dit jaar weer voor het kampioenschap rijdt. Door proberen veel punten te scoren in Hardenberg hoopt Ruurd Ochse weer te stijgen in de tussenstand van het shortrally kampioenschap.

Goed voorbereid aan de start
Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Honda rallyauto om hem weer in topconditie te brengen. Gelukkig hadden de technische mannen van het team bijna 2 maanden de tijd om aan de auto te werken voordat er weer een wedstrijd verreden moest worden. Vele uren is er besteed aan het nakijken van alle elektronische componenten en sensoren. Door een vermoedelijk klein technisch defect kwam de Honda Civic plots stil te staan in Putten. De auto is op alle punten nagekeken en verbeterd om zo komende wedstrijden voor de eindoverwinning mee te kunnen doen. De Vechtdalrally op zaterdag 20 juni a.s. belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. De landelijke klassementsproeven met de afwisseling van asfalt en zandpaden staan al jaren garant voor mooie doorkomsten van de rallyauto’s. Voor het eerst in de geschiedenis van de Vechtdalrally gaat een proef over een industrieterrein de afsluiter worden van de wedstrijd. Het Toolspecial Rallyteam hoopt hier te kunnen laten zien dat ze klaar zijn om ook in 2015 de titel te kunnen winnen!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com