RallyNieuws
Troela
Troela

Top 2000, maar dan net even anders

Herinnert u zich nog de stress in de wereld bij de millenniumwisseling? Er zou van alles misgaan toen het eerste cijfer van het jaartal van 1 in een 2 zou veranderen. Computers zouden massaal stoppen met functioneren wat allerlei soorten vreselijke ellende teweeg zou brengen. Zouden we het überhaupt wel overleven? Nou, dat is dus allemaal meegevallen, we zijn er nog. En de computers doen het nog. Er zit wederom een jaarwisseling aan te komen, eentje die vooraf een stuk minder stress oplevert.

Aan het einde van het jaar is het tijd om vooruit maar zeker ook terug te kijken. Terugkijken gebeurt vaak in de vorm van lijstjes. Mensen zetten dingen graag op rij. Wat was het slechtste en wat het beste? Een populaire lijst, die steeds populairder wordt, is de top 2000 van NPO radio 2. Een lijst die is opgesteld uit de favoriete liedjes van de stemmers. Dat levert mooie muziek op maar ook een hoop bagger. Maar dat oordeel is een kwestie van smaak natuurlijk. Tijdens het schrijven van deze column komt Firth of fifth van Genesis langs, een nummer dat ik zelf regelmatig (geheel vrijwillig) uit mijn speakers hoor komen. Zou het toeval zijn?

Terugkijken gebeurt natuurlijk ook in de rallywereld. Ik heb de dvd van het wereldkampioenschap 2018 al weer besteld. Vooruitkijken gebeurt uiteraard ook. Hoe zal het volgende rallyjaar zijn? Wie rijdt met wie, waar en waarin? We zullen het wel gaan zien. Ondertussen is het wel rallywinterstop. Een wat saai gedeelte van het jaar dat gevuld wordt met onder andere gourmetten, cadeaus uitwisselen en het luisteren naar de top 2000. Wat moet je anders als er geen rally’s worden gereden?

Opeens hoor ik de killer baslijn van One of these days van Pink Floyd. Er schiet me direct wat te binnen. We kunnen december als rallyliefhebbers natuurlijk een stuk leuker maken. Waarom beginnen we geen rally top 2000? Dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Met z’n allen stemmen en dan 160 uur lang genieten van rally op televisie. In de kleding van ons favoriete rallyteam of merk naar het top 2000 café om een feestje te vieren. En elke vooravond een programma met achtergrondverhalen van Don Leo over de mooiste rallymomenten. Reportages met oude rallyhelden die vertellen over hun successen. Natuurlijk is`er ook een rallyquiz en een lijstduwer, die een pleidooi houdt waarom een bepaald rallyfragment in de lijst thuis hoort.

Maar waar ga ik op stemmen? Er valt zoveel te kiezen. De Corolla van Sainz die vlak voor het einde van de laatste proef van de laatste rally van het seizoen kapot gaat waardoor Mäkinen, die al op het vliegveld was, toch nog kampioen wordt? Kevin Abbring die Ieper wint? De brullende, vuurspuwende groep B monsters? Solberg die wereldkampioen wordt? Neuville die voor mijn neus zijn eerste WK-rally wint na een bizarre ontknoping? Jasper van den Heuvel die de Zuiderzeerally wint door op de laatste kletsnatte proef bijna een minuut goed te maken? Of toch mijn eerste rit in een rallyauto bij de GTC-rally 2018? U hebt vast uw eigen favoriete momenten. Het zal een mooie, gevarieerde lijst gaan opleveren. Bijna 7 dagen achter elkaar op de bank hangen, begeleid door prachtige rallygeluiden. Top! Top 2000!

Succes met het doorkomen van de rest van de rallywinterstop. Ik wens u en de uwen alle goeds en veel gezondheid voor het aankomende (rally)jaar!

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com