RallyNieuws
EchoCam
EchoCam

Toyota Gazoo Racing kijkt met EchoCam naar het publiek

Tijdens de Neste Finland Rally, de negende van de in totaal dertien wedstrijden in het WRC, introduceert het team van Toyota Gazoo Racing de EchoCam. Dit is een camera aan boord van de Toyota Yaris WRC die op het publiek is gericht. Met dit initiatief wil Toyota Gazoo Racing het publiek meer aan zich binden.

Concept

Het concept is relatief eenvoudig. De EchoCam aan boord van de Yaris WRC filmt, tijdens de klassementsproeven, het publiek. Terwijl er gefilmd wordt, worden de gps coördinaten en een tijdlijn bijgehouden. De toeschouwers die met hun smartphone foto’s van de Yaris WRC maken, kunnen die uploaden naar een speciale website. In die foto’s zitten ook een gps locatie en het tijdstip waarop de foto is gemaakt opgeslagen. De website zet al die foto’s dan in de juiste volgorde achter elkaar en zo ontstaat dan een videoclip. Diegenen die dan een foto hebben ingestuurd ontvangen dan een videoclip van het moment dat de auto hen passeerde.

Initiatieven

In de toekomst zal Toyota, in samenwerking met hun grote software sponsor, meer van dergelijke initiatieven ontplooien. Niet alleen om het publiek meer bij het team of de rallysport in zijn algemeenheid te betrekken, maar ook om zo meer data te verkrijgen. Deze data kan dan geanalyseerd worden om te gebruiken in de ontwikkeling van de Yaris WRC.

De EchoCam website is op onderstaande link te vinden en bij voorkeur te benaderen met de smartphone.
http://tgr-echocam.com/

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com