RallyNieuws
toyota yaris wrc 2018
toyota yaris wrc 2018

Toyota presenteert Yaris WRC 2018

Tijdens de beurs Autosport International in Birmingham, presenteerde het Toyota Gazoo Racing World Rally Team haar nieuwe uitdager voor het seizoen 2018. Dit wordt het tweede seizoen in het WRC van het team, aangevoerd door Tommi Mäkinen.

Voorkant

De auto heeft vooral aan de voorkant een aantal aerodynamische veranderingen gekregen. Dit om meer neerwaartse druk op de voorkant te krijgen. Ook zijn er veranderingen gemaakt aan het koelsysteem van de auto, vooral vanwege een aantal erg warme rondes in het FIA WRC.

“Na het voor ons succesvolle seizoen 2017, waarin we twee overwinningen hebben weten te behalen, bouwen we nu in 2018 voort op dat succes,” zegt Mäkinen. “We hebben vooral aan de aerodynamica van de voorkant verandert en gewerkt aan het koelsysteem. De competitie liet ons in 2017 inzien dat we op diverse gebieden de auto verder konden verbeteren. Ik ben benieuwd naar wat we dit jaar kunnen leren.”

Overgestapt

Toyota zet dit jaar drie auto’s in. Deze zullen worden bestuurd door Jari-Matti Latvala, Ott Tänak en Esapekka Lappi. Latvala en Lappi reden in 2017 al voor het team. Tänak is onverwacht toch overgestapt, nadat hij in eerste instantie had aangegeven bij M-Sport te willen blijven omdat hij bij dat team alles had wat volgens hem nodig was om te kampioen te kunnen worden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com