RallyNieuws
Rallysprint Monteberg 2017
Rallysprint Monteberg 2017

Twee proeven voor vernieuwde Rallysprint van de Monteberg

Na vele jaren wordt de Rallysprint van de Monteberg voor het eerst de Short Rally van de Monteberg. De organisatie mikt met een vernieuwde aanpak op een uitgebreid deelnemersveld in het licht van de grote “Rally van Ieper”, eveneens een organisatie van Superstage. Als rallysprint was de Monteberg een monument. Nadat de discipline uit het Belgische kampioenschap was gefilterd bleef “De Monteberg” jarenlang de enige nationale rallysprint op de kalender. Tot in 2012, toen resoluut gekozen werd voor een ééndaagse wedstrijd op de regionale kalender. Nu komt er een volgende fase aan met de Short Rally.

klassieker

De vertrouwde proef van 8,10 km op de Monteberg blijft ongewijzigd. Deze klassieker wordt vier keer afgewerkt, maar er komen nu ook drie passages over de nieuwe proef van 8,44 km. Busseboom zal ongetwijfeld nog een belletje doen rinkelen bij de anciens want een deel van de proef maakte in de jaren 70 van vorige eeuw deel uit van de Rally van Ieper. Het rallycentrum en het servicepark verhuizen van het gezellige Dranouter naar het al even gastvrije Wijtschate. Het Rally HQ zal zich bevinden in Ontmoetingscentrum “De Klaverhulle” (Schoolstraat 12B, Wijtschate).

Winst

Wie moeten we voordragen voor de winst? Moeilijk te voorspellen want wie had er vorig jaar Filip Pyck verwacht op de Evo X? En Steve Bécaert strandde toen in zijn exemplaar op een halve seconde. Dit jaar brengt de Poperingenaar een DS3 R5 mee, potentieel een veel betere wagen… Maar ook Hans Weijs komt aan de start met een Fiesta R5. Wie kan hem stoppen? Tenminste als er geen logistieke problemen rijzen want de wagen werkt die week nog een rally af in Duitsland!

Raket

Steven Dolfen krijgt ook een DS3 R5 in handen en kan nu eindelijk tonen dat hij tot de beste rijders van een nieuwe generatie behoort. Misschien zijn de R5’s helemaal niet aan zet. Er komt ook nog ene Piet Van Hoof en zijn neefje Sander, deelnemen en de Nederlanders spelen altijd voor de winst als ze in Vlaanderen verschijnen. Er is uiteraard de Evo X, de “rode raket” van Andy Lefevere, die vorig jaar quasi ongeslagen bleef in de West-Vlaamse regionale rally’s.

Zegekandidaat

Opletten toch ook maar voor de razendsnelle en krachtige BMW Compact van Brecht Hoorne, de 430 pk sterke 1M van Thierry Cockelaere en aan het stuur van een Skoda Octavia WRC kan je Fredericq Delplace onmogelijk uitsluiten als zegekandidaat.

Historics

Ook bij de Historics moet je wel een erg goede gokker zijn om vooraf de winnaar te kiezen. Uiteraard is er Paul Lietaer. “The best of the West” staat er altijd, zeker in de West-Vlaamse speeltuin en met de vertrouwde Escort. En wat te denken van Dirk Vermeirsch, die met de Sierra Cosworth twee jaar geleden al een demonstratie ten beste gaf van zijn kunnen. Onderschat Merlevede niet met zijn razendsnelle groep A M3. En hoe goed is de M3 van Alain Vermeulen en heeft Peter Demeyer zijn 323i al beter onder de knie na zijn “stage” met Lefevere vorig jaar in Oudenaarde? En last but not least is er de terugkeer van voormalig VAS kampioen Nick Toorré, die zijn eigengebouwde Sierra Cosworth boven de doopvont zal houden…

Bezoeken

Redenen genoeg dus om de streek rond Dranouter te bezoeken op zondag 7 mei. Om 8u15 wordt de start gegeven op het podium en de eerste wagen presenteert zich om 08u44 aan de proef van de
Monteberg. De nieuwe proef “Busseboom” zal een eerste keer verreden worden om 10u19. Omstreeks 17u10 worden de deelnemers terug aan de finish verwacht.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com