RallyNieuws

Uitrijden is het devies voor Hamer Dakar Team 2015

Uitrijden is het devies voor Hamer Dakar Team 2015Na een sabbatical van een jaar, staat in 2015 het Ritchie Bros – Hamer Dakar Team weer aan de start van de Dakar rally. Op 4 januari gaat deze zevende Zuid Amerikaanse editie van start in het Argentijnse Buenos Aires.

Op donderdag 25 september werd het team voorgesteld aan pers en publiek in het veilingtheater van de nieuwe hoofdsponsor Ritchie Bros te Moerdijk. De fascinatie voor de samenwerking tussen mens en techniek heeft het veilingbedrijf doen besluiten om zich, bij monde van Jeroen Rijk, als hoofdsponsor aan het Hamer Dakar team te verbinden.

Fons Jans, eigenaar van familiebedrijf Hamer, stelde bescheiden doelstellingen voor 2015. Het bereiken van de finish in Buenos Aires, na ongeveer 9000 slopende kilometers door Argentinië, Chili en Bolivia, is het hoofddoel. De competitie is volledig ondergeschikt aan het behalen van het finishpodium op 17 januari.

De trucks zijn dezelfde als die in 2013 werden gebruikt. Ze zijn volledig nagekeken en verder verfijnd. Een aantal instrumenten zijn vervangen door nauwkeuriger exemplaren. De meter voor de druk in de banden is hiervan een voorbeeld. Het is gebleken dat in de duinen van de banden nog preciezer de bandenspanning geregeld moet kunnen worden. Veel is geleerd van het uitvallen in 2013. Zo is gebleken dat de notes uitgebreider moeten en ook het tempo waarin deze worden voorgelezen. Hierin lag een belangrijke oorzaak van het uitvallen in 2013.

Het team staat met drie voertuigen aan de start. De 700pk DAF CF T4 racetruck, een 500pk GINAF CF.85 T5 servicetruck en een Mitsubishi Pajero assistentiewagen. Aan het stuur van de racetruck zit Bob ten Harkel, Hans Heerema neemt de navigatie voor zijn rekening en Fons Jans fungeert als co-piloot en teamcaptain.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com