RallyNieuws
Jim van den Heuvel - Ford Fiesta R2 - GTC Rally 2015

Vallen maar vooral opstaan voor KNAF Talent Jim van den Heuvel

Op 9 en 10 Oktober werd rondom Etten-Leur de internationale GTC Rally verreden. Tevens het 2e optreden van KNAF Talent First Jim van den Heuvel, die onlangs debuteerde tijdens de Hellendoorn Rally. De proeven van de GTC Rally zijn net zo berucht als dat ze beroemd zijn. Met klinkende namen als ‘Wouwse Plantage’, ‘Rijsbergen’ en de 20km lange ‘de Hel’ belooft ‘de nacht van Achtmaal’ een flinke uitdaging te worden. Niet alleen voor Jim maar ook voor zijn vaste navigator Jac Gillis. Alles moet deze keer harder, better, faster, stronger. De lat ligt er.

De lastige GTC Rally begint meteen met avondproeven. Een test voor zowel de auto als het zelfvertrouwen van de equipe. Twee bouclés van drie proeven met als toetje van beide bouclés ‘de Hel’. In het pikkedonker, zoals dat hoort. De equipe is ‘on target’. Alles gaat tot nu toe sneller en beter dan tijdens hun debuut. Terwijl broer Jasper de eerste keer door ‘de Hel’ een scratch laat noteren boendert de Ford Fiesta R2 op een mix van medium slicks voor en soft compound slicks achter, door de koude Brabantse nacht. Laat het nou uitgerekend tijdens deze proef zijn dat Jim en Jac na 13km in een snelle bocht iets te overmoedig het parcours verlaten. De Fietsa raakt een grote steen waarbij de klap in de auto een nog grotere indruk maakte op zowel de rijder als de navigator.

Beide denken dat de rally eindigt in ‘de Hel’. Er kan nog wel verder gereden worden maar de proef wordt voorzichtig afgemaakt om de schade tijdens de service te kunnen bekijken. Daar spreken we een opgeluchte Jim “Ik ben blij dat we nog in de wedstrijd zitten, de impact was groot.” Jac kan ook weer lachen “Best jammer want het tempo zat er goed in de eerste twee proeven! Maar we nemen revanche zo dadelijk.” Het zelfvertrouwen is weer terug. Helaas laten de remmen het afweten op de tweede keer door ‘de Hel’ waardoor de equipe een bocht mist. Met aangepast tempo wordt de avond afgesloten.

De zaterdag heeft 10 klassementsproeven in petto waaronder twee keer een proef op een industrieterrein. Daar spreken we Jim aan de finish. De remmen van de Fiesta lijken wel straalkachels: “Nog steeds leuk dat racen!” De equipe staat inmiddels 19e algemeen en tweede in de klasse. De proeven die volgen blijken lastig te zijn. Vooral als het veld er voor de tweede keer overheen gaat. Veel split op de weg, gecombineerd met de wispelturige remmen op de Fiesta, zorgen voor ontevreden gezichten in het servicepark. “Ik maak eerlijk gezegd veel meer kleine foutjes dan ik zou willen. Nou wil ik daar niet de remmen de schuld van geven maar het helpt natuurlijk niet. We leren een hoop dus dat geeft dan wel weer een goed gevoel.” Jac: “ Ja, het is echt overleven. Zit af en toe onbewust mee te remmen hahaha. Maar goed. We zitten wel dichterbij de concurrentie dan de vorige keer. Er is progressie! Dat was het doel. We moeten gaan Jim!”. De GTC Rally wordt als 16e algemeen en tweede in de klasse afgesloten.

We spreken een tevreden navigator en rijder bij het finishpodium. Jac: “We hebben ons doel om snellere tijden te rijden bereikt! The only way is up.” Jim: “Met de proeven die goed gingen ben ik zeer tevreden, nu nog zorgen dat ik het remmen voor de Twente Rally nog wat kan verbeteren, dan moet het goed gaan. Al met al kijk ik tevreden terug op mijn tweede wedstrijd. Bij deze wil ik weer alle sponsoren bedanken voor het vertrouwen. Net als de fotografen en de filmers trouwens. Super om te zien!”

Aanvullende Informatie:
Rijder: Jim van den Heuvel (18) Barneveld
Navigator: Jac Gillis (34) Leusden
Rallyauto: Ford Fiesta R2 170 pk, voorwiel aangedreven

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com