RallyNieuws
TonTrans - Dakar 2015

Van Genugten naar voren zonder in te halen

Hartstikke beu was Ton van Genugten het. 107 kilometer reed hij in het stof van Aart Schoones. Iedere keer als hij dacht ‘nu heb ik hem, nu kan ik er langs’, gebeurde er wel iets waardoor hij er toch niet voorbij kon. “Het was voortdurend treintje rijden in het stof.” Met de 24ste plaats voor de TonTrans-truck was Van Genugten nochtans dik tevreden.

De eerste wedstrijdproef van de Dakar 2015 was er een van 175 kilometer snelle paden, met haakse bochten en af en toe een modderig stukje. Daardoor was de etappe niet zozeer moeilijk, als wel verraderlijk. “Het was best tricky,” vertelde Van Genugten. “Wij hebben niks bijzonders meegemaakt, maar er kon heel veel gebeuren. Enerzijds doordat de snelheden hoog lagen, anderzijds door het stof. Dat was voor iedereen de grootste vijand vandaag, denk ik.”

Naar voren komen was nauwelijks te doen. Dat risico wilden Van Genugten, Anton van Limpt en Eric van Gemert ook liever niet nemen. Lang niet alle haakse bochten stonden aangegeven in het roadbook en op snelheid in het stof was het simpelweg te gevaarlijk om in te halen. Daardoor kwam de TonTrans-truck Aart Schoones niet voorbij. “Ik heb een keer op de sentinel gedrukt, maar Aart ging niet opzij. Een paar keer zaten we er heel kort achter en wilde ik er voorbij, maar dan draaide de weg weer net een beetje, waardoor de wind anders kwam te staan en zaten we weer vol in het stof. Pas tegen het einde van de proef konden we een beetje doorrijden.”

Dat hij desondanks zes plaatsen winst boekte, was mooi meegenomen. “We hebben niemand ingehaald en zijn toch opgeschoven. Dat is altijd lekker. Anderen zullen wel foutjes hebben gemaakt, denk ik dan. Wij niet. We hebben eruit gehaald wat er in zat vandaag.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com