RallyNieuws
Erik van Loon - Subaru Impreza S14 WRC - Hellendoorn Rally 2015

Van koude modder naar het warme zand

In slechts anderhalve week tijd verandert de omgeving waarin Erik van Loon rijdt drastisch. Vorige week nog in de modder van de Hellendoorn Rally en aankomende anderhalve week in de Sahara. Erik van Loon en Wouter Rosegaar gaan zich in Marokko klaarstomen voor Dakar 2016 met de laatste testsessie en aansluitend de OiLibya Rallye du Maroc.

“Een wereld van verschil, dat kun je wel zeggen,” zegt Van Loon. “Het was heel erg wennen om met de Subaru Impreza S14 WRC te rijden in Hellendoorn en nu gaan we naar Marokko om de Dakar perfect af te trappen. Marokko is de ideale voorbereiding omdat je daar eigenlijk iedere ondergrond hebt. Zowel zand en duinen als rio’s en paden. Vorig jaar werden we derde in Marokko, het zal niet meevallen om dit te evenaren of zelfs te overtreffen. Maar daar hopen we natuurlijk wel op.”

Een sterker startveld heeft Rosegaar niet eerder meegemaakt in Marokko. “Toyota staat met de zwaarst mogelijke delegatie aan de start en ook MINI komt met een aantal toprijders. Ook Peugeot rijdt deze rally met twee auto’s. Dit is echt een mini-Dakar qua startveld en stages, juist daarom moeten we laten zien wat we waard zijn. We rijden ongeveer 1500 kilometer op snelheid tijdens de wedstrijd. Het is de laatste kans om onszelf te bewijzen en voor te bereiden op Dakar. Uiteraard hebben we in november nog de Pre-Poloog, maar dan is er geen tijd en ruimte om de auto uitgebreid te testen. Dat doen we vanaf woensdag tot aan de keuringen en de start van de rally.”

Van Loon kijkt uit naar de strijd met de concurrentie. “Er staat hier wederom een keurkorps van toprijders aan de start. Loeb en Sainz met de Peugeot; Ten Brinke, Vasilyev, Al Rajhi, De Villiers, Poulter, Dabrowski én Chabot voor Toyota en natuurlijk X-Raid met Al-Attiyah, Malysz, Hunt, Hirvonen, Przygonski, Garafulic, Lopez en uiteraard wijzelf. Al deze mannen zijn gewoon snelle rijders en dan zijn er altijd nog een aantal outsiders die niet in een fabrieksauto rijden. Ik heb geen idee wie er uiteindelijk in de top drie staan, maar ik hoop dat wij daarbij zitten. Als dat lukt, dan hebben Wouter en ik de allerbeste rally uit onze carrière gereden.”

De keuringen van de OiLibya Rallye du Maroc vinden plaats op 3 en 4 oktober, de eerste stage vindt plaats op 5 oktober in Zagora en zal vervolgens een groot deel van de Marokkaanse Sahara doorkruisen. Op 9 oktober is de finish in Agadir aan de kust. Het startnummer voor Van Loon en Rosegaar is nog niet bekend.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com