RallyNieuws

Van Loon is klaar voor Dakar

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover: de start van Dakar 2013. Het hele jaar is er door Van Loon Racing gewerkt om in Lima te staan. Op nieuwjaarsdag vertrokken zij naar Peru voor de zwaarste woestijnrally. De finish is op 20 januari in Santiago, de hoofdstad van Chili. Morgen gaat de auto naar de keuring en op zaterdag 5 januari begint de rally.

De voorbereiding voor Erik van Loon en zijn navigator, Marc Wams, was niet optimaal. De auto is volledig opnieuw opgebouwd door een reglementswijziging en dit bracht de nodige problemen. Tijdens de Baja in Spanje liet Van Loon zien dat de auto potentie heeft door een tweede en derde tijd te noteren. Helaas moest hij opgeven door een koppelingsprobleem. Ook in Marokko zijn er verschillende problemen gevonden.

Na hard werken zijn alle problemen opgelost en stond de auto in goede conditie aan de start in Valkenswaard, bij de jaarlijkse Pre-Proloog. “Hier hebben we echt vertrouwen getankt. Ik ben tevreden met hoe de auto nu is en hoop dat we het goed gaan doen in de Dakar,” vertelde Erik tijdens de Pre-Proloog.

Terwijl de HRX Ford op de boot stond naar Lima, hebben Van Loon en Wams nog geoefend op het rijden in de duinen. “Dat is echt een kwestie van veel doen. In Dubai hebben we met een gewone 4×4 veel kilometers gemaakt. Hier hebben we allebei veel van geleerd. Ik ben benieuwd wat de Dakar ons brengt, maar ik heb er een goed gevoel bij,” verteld Marc Wams.

De Dakar rally start in Lima – Peru – en gaat via Chili naar Córdoba – Argentinië – om uiteindelijk in Santiago – Chili – te finishen. In totaal worden er 8423 kilometer gereden, waarvan er 4146 op snelheid zijn. Erik en Marc starten met nummer 323.

Bron: Van Loon Racing

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com