RallyNieuws
Erik van Loon - Skoda Fabia R5 - 2018

Van Loon naar openingsronde ONRK: de Zuiderzeerally

Komende zaterdag staat de eerste ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), de Zuiderzeerally, op het programma. Erik van Loon en Harmen Scholtalbers gaan van start met de Skoda Fabia R5 en doen een gooi naar het podium. Er staan twaalf proeven op het programma rondom Emmeloord en Kampen.

Generale

Van Loon hoopt op een goede voortzetting na de sterke rally in Zandvoort. “We hebben een goede generale gehad in Zandvoort, de Zuiderzeerally is de eerste serieuze rally met de R5. Zandvoort was op het circuit, de Zuiderzee zijn buitenproeven. Maar ze zijn moeilijk! Zeker op de dijkweggetjes kan het verraderlijk zijn. De concurrentie zal stevig zijn in de vorm van zes R5-auto’s. Maar we gaan ons best doen om het podium te bereiken. Ik verwacht meer Nederlandse rally’s te gaan rijden, welke dat beslissen we binnenkort. Maar eerst de lastige proeven in de polder!”

Paardenmarkt

De Zuiderzeerally start op zaterdag om 10:16 op de Paardenmarkt. De finish is rond de klok van 23:06. De eerste vier proeven liggen bij Oldemarkt en Steenwijkerhout. In de namiddag wordt op het Kampereiland gereden en ‘s avonds staat het industrieterrein op de Nagelerweg en de proef bij Kuinre op het programma.

Van Loon en Scholtalbers starten met nummer 3 op de Skoda Fabia R5.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com