RallyNieuws

Van Loon tevreden met zesde positie

Na de eerste etappe staan Erik van Loon en Wouter Rosegaar zesde met de OiLibya Rallye du Maroc met de MINI ALL4 Racing. Ondanks het vele stof en een moeilijke stage hebben zij een goede proef gereden.

“We zijn heel erg tevreden,” vertelt Erik. “Voor ons staat de absolute top van het Dakar deelnemersveld. We hebben hard gereden en we laten zien dat we de snelheid bij kunnen houden. Onderweg hebben we last gehad van het stof, daardoor misten we de ingang van de rio. Samen met Wouter hebben we dat snel en goed opgelost en hebben we daar niet heel veel tijd mee verloren. De MINI voelt super goed.”

“De proef was deels herkenbaar van voorgaande edities, maar er zaten ook veel nieuwe stukken in. Over de bekende delen hebben we nog nooit eerder zo hard gereden. De komende dagen willen we deze snelheid vasthouden. Vandaag hebben we maar acht kilometer duinen gehad, morgen een stuk meer. De navigatie is heftig, maar dat is ook de uitdaging van de Sahara. Ik heb nu al zin in de proef van morgen,” zegt Wouter.

De uitslag
1. Orlando Terranova / Rolando Graue – MINI ALL4 Racing 2:43:15
2. Giniel de Villiers / Dirk Von-Zitzewitz – Toyota HiLux +0:22
3. Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel – MINI ALL4 Racing +1:05
4. Bernhard ten Brinke / Tom Colsoul – Toyota HiLux +3:37
5. Marek Dabrowski / Jacek Czachor – Toyota HiLux +6:49
6. Erik van Loon / Wouter Rosegaar – MINI ALL4 Racing +6:59

Bron: PB Van Loon Racing

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com