RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2018

VDZ Racing aan de start van Visual Art Rally

Ervaring

Komende zaterdag 14 april staat VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande, aan de start van de Visual Art Rally in Barneveld en omgeving. Doel van deze wedstrijd is om meer ervaring met de Mitsubishi Lancer Evo X op te doen en lekker in het ritme te blijven. In de vorige rally, de Zuiderzeerally, leidde dat tot zeer tevreden gezichten na de getoonde snelheid én het vertrouwen van Roel en Ilse in elkaar.

Gemeentes

De Visual Art Rally, voorheen bekend als de Centraal Nederland Rally, is reeds enkele jaren onderdeel van het Nederlandse rallyseizoen. Helaas heeft het de organisatie niet altijd meegezeten qua vergunningen van gemeentes. Voor dit jaar en de komende jaren is er een hoofdsponsor voor het evenement gevonden die dus ook zijn naam aan de rally heeft verbonden.

Harselaar

Verdeeld over de dag staan er drie wedstrijden op het programma: De rally, de shortrally en de Historics-rally. In de rally, waar VDZ Racing aan deelneemt, staan drie klassementsproeven welke elk drie keer verreden worden, met twee services tussendoor. Het totale deelnemersveld van de drie evenementen omvat zo’n 75 equipes. De eerste auto zal rond 12.11u vertrekken vanaf het serviceterrein, gelegen op Industrieterrein Harselaar, Harselaarseweg 59 te Barneveld. De finish van de rally staat gepland vanaf 19.22u.

Resultaat

De Mitsubishi Lancer Evo X is na de Zuiderzeerally weer helemaal nagekeken door de mannen van het serviceteam en niets zou een mooi resultaat in de weg moeten staan. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk met welk startnummer VDZ Racing zal starten.

Roel & Ilse

“Wat hebben we weer enorm zin in dit weekend met weer een mooie wedstrijd. We zijn benieuwd wat we kunnen verwachten, aangezien we deze wedstrijd in 2015 voor het laatst hebben gereden. Hopelijk hebben we net zo’n lekker weer als afgelopen weekend. We hebben daar een aantal keer gereden waarbij het regende en dan is het onverhard echt slecht, tot vast staan of er doorheen ploegen aan toe. Met de EVO gaat het onverhard weer een andere ervaring zijn dus we zijn benieuwd hoe dat gaat zijn. Voor de ervaring zou echter wat regen op het onverhard wel lekker zijn om ook hier aan te kunnen wennen. Maar dat we zin hebben om met de EVO op het onverhard los te gaan, staat helemaal vast! Uiteraard houden we rekening met andere proeven en ongetwijfeld gewijzigde proeven dus de uitdaging zal er niet minder op zijn. We gaan er een mooie wedstrijd van maken waarin we lekker ons eigen tempo gaan rijden en als het meteen vanaf het begin zo loopt als het bij de Zuiderzeerally eindigde, zijn we erg benieuwd hoe we er aan het einde van de wedstrijd voor staan!”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com