RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022

VDZ Racing blijft in het ritme en hoopt volgende stap te kunnen zetten in GTC Rally

De wedstrijden in het Nederlands kampioenschap volgen elkaar snel op. Komende zaterdag staat VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, aan de start van de GTC Rally in Achtmaal. Een echte klassieker met onder andere de beroemde klassementsproef “De Hel”. Met de opgedane ervaring in de ELE Rally en Vechtdal Rally hoopt de equipe nu de volgende stap te kunnen zetten met de potente Toyota Yaris GR.

De GTC Rally is VDZ Racing in het verleden meermaals gunstig gezind. Zo werd hier de eerste overwinning behaald in de Nissan 350Z Challenge in 2014. In 2016 werd het kampioenschap in diezelfde Challenge binnengesleept, toen de rally nog in oktober verreden werd. De laatste deelname aan de GTC Rally, ook wel “Nacht van Achtmaal” genoemd, dateert ook meteen van 2016.

Klassementsproeven

Sinds die tijd is er wel wat gewijzigd in de wedstrijd, waaronder de toevoeging van klassementsproef “Ostaaijen”. Op het programma staan vier klassementsproeven die ieder driemaal verreden worden, goed voor 156 kilometer op snelheid. Met slechts 84 kilometer verbinding is de organisatie erin geslaagd een zeer compact evenement neer te zetten. Tel daarbij op de relatief late starttijd van 16.30u vanaf het serviceterrein en de finish pal na middernacht: Een mooie uitdaging voor het overvolle startveld van de Rally, de Historics en de Shortrally. De hele Nederlandse rallytop zal komend weekend in en om Achtmaal te vinden zijn.

Aanhaken

Na de Vechtdalrally staat Roel van der Zanden te popelen om te starten in de GTC Rally: “Het is alweer even geleden dat we aan de start stonden van de GTC Rally maar dit blijft toch ook een van de mooiste rally’s van Nederland. Na vorige rally met Renaldo gestart te zijn kan ik nu weer terugvallen op Gijs voor de rest van het seizoen en ik hoop dan ook dat we zaterdag lekker aan kunnen haken bij de andere GR Yaris Challenge deelnemers en hier en daar hopelijk een speldenprikje kunnen uitdelen. We hebben flink wat opgestoken van onboards en weten waar we ons kunnen verbeteren dus hopelijk brengen we dat mooi in de praktijk tijdens de GTC.”

Informatie m.b.t. de GTC Rally:
Serviceterrein: Terrein tegenover Buntweg 11 4885 KT Achtmaal
Start / Finish op serviceterrein 1e auto: 16.30 / 0.07
Tickets (klassementsproeven en service) en meer informatie via gtcrally.eu
Startnummer VDZ Racing: 23

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com