RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X

VDZ Racing draait warm voor prachtig seizoen in Zandvoort

Aankomende zaterdag, 24 februari, begint het Nederlandse rallyseizoen weer met terug van een jaar weggeweest, de Circuit Short Rally op Circuit Zandvoort. Ook terug van weggeweest is VDZ Racing, na een seizoen van investeren in de toekomst. Dat heeft zoals de meesten wel weten, geresulteerd in een nieuw rallymonster: Een Mitsubishi Lancer Evo X, een echt rally raspaard! Tot slot is de rentree van vaste navigatrice Ilse van de Sande ook weer een feit. Zij staat na een lange periode van revalideren te popelen om weer aan wedstrijden deel te nemen. We moeten even afwachten hoe Ilse het er in de wedstrijden vanaf brengt, maar het begin is daar! Het hele team, met voorop Roel van der Zanden, kijkt enorm uit naar de eerste rally en het complete rallyseizoen.

Deadline

Nadat bij Piet van Hoof de EVO was aangeschaft, is hij alweer helemaal uit elkaar gehaald voor een ronde over het Nijnselse industrieterrein. De eerste deadline was eind september, toen Roel met Judith in het huwelijk trad, inclusief kartstoeltjes achterin voor de kids. Eind januari is er nog getest in Wallonië waar voor het eerst echt gevoeld kon worden wat voor monster er gekomen is, in plaats van de Nissan. Die dag stond natuurlijk in het teken van wennen aan de auto en vooral geen gekke dingen doen op de glibberige weggetjes. De potentie is echter enorm, aldus Roel na de test.

Draaglijker

Het serviceteam is de afgelopen periode met een aantal nieuwe monteurs versterkt, wat het werk een stuk draaglijker maakt voor de harde kern dat al jaren deel uitmaakt van het team. Dat heeft onder andere tot een ambitieuze kalender geleid voor dit seizoen. VDZ Racing neemt in 2018 deel aan het Nederlands Rally Kampioenschap. Dit betreft de Nederlandse rally’s (uitgezonderd de GTC Rally in verband met andere verplichtingen) en verder wordt er ook nog de Rallye Sulingen in Duitsland en de East Belgian Rally verreden. Tussendoor wordt eind augustus nog de Shortrally van Kasterlee gereden (B). De eerste rally betreft dus de Circuit Short Rally. Iets anders van opzet (geen onverhard), maar altijd leuk om het seizoen mee te starten. Er worden vier klassementsproeven verreden met een totale lengte van net geen 51 kilometer. De eerste auto zal om 11:30u starten en de finish staat gepland rond 16:27u. VDZ Racing zal met startnummer 11 aan de start verschijnen.

Roel

“Wat sta ik weer te popelen om weer lekker rally’s te gaan rijden. Eindelijk kunnen we op bekende wegen eens kijken wat deze auto echt in zijn mars heeft, maar de testdag in Wallonië was zeker de moeite waard. Ik ben echt enorm trots op het serviceteam dat weer een waanzinnig nieuw rallywapen in elkaar heeft gezet. En met dank aan onze sponsoren Progress Uitzendburean, MEB Autoschade, Aben Reclame, Meierij-IT, Tybex Warehousing, VA-Motorsport en Harperink Automotive ziet de auto er fantastisch uit. Daarnaast ben ik ook weer zeer verheugd dat Ilse eindelijk weer naast me zit. We kunnen niet wachten om te starten!”

Ilse

“Wat heb ik er naar uitgekeken om weer van start te mogen gaan! Tijdens mijn revalidatie was het erg frustrerend om niet aan rally’s te mogen deelnemen. Helaas gaat het nog altijd niet zoals het zou moeten gaan, maar gelukkig al wel weer wat beter. De Circuit Short Rally is een relatief makkelijke wedstrijd om te navigeren en nu het onverhard er niet meer in zit, biedt dit voor mij een mooie kans om weer rustig aan te reïntegreren. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in. We gaan er dan ook met z’n allen een mooi weekend van maken!”

Kalender VDZ Racing seizoen 2018

24 februari: Circuit Short Rally (Zandvoort)
17 maart: Zuiderzee Rally (Emmeloord)
14 april: Centraal Nederland Rally (Putten)
4 & 5 mei: Rallye Sulingen (Sulingen (D))
1 & 2 juni: ELE Rally (Veldhoven)
16 juni: Vechtdal Rally (Hardenberg)
26 augustus: Shortrally Kasterlee (Kasterlee (B))
14 & 15 september: Hellendoorn Rally (Hellendoorn)
29 & 30 september: East Belgian Rally (St. Vith (B))
21 oktober: Twente Rally (Hengelo)

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com