RallyNieuws
Roel van der Zanden en Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2019
Roel van der Zanden en Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2019

VDZ Racing hoopt op mooi resultaat in Visual Art Rally

Komende zaterdag vind in de omgeving van Barneveld weer de Visual Art Rally plaats. Onder het grote deelnemersveld (± 100 teams!) natuurlijk ook Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die met de VDZ Racing Mitsubishi Lancer Evo X voor een mooie klassering gaan. Na de Zuiderzeerally is de Evo weer helemaal nagelopen en in orde gebracht voor deze wedstrijd.

Divers

De Visual Art Rally bestaat uit drie evenementen: De reguliere Rally, de Short Rally en de Historic Rally. Zo wordt het publiek, dat ongetwijfeld weer in groten getale de weg naar de rallyproeven zal vinden, een zeer divers deelnemersveld voorgeschoteld. In de Rally staan zes equipes aan de start met een R5-bolide die voor de overwinning zullen gaan strijden. In de klasse van VDZ Racing staan er deze zaterdag liefst acht Lancer’s Evo X aan de start, wat voor een spannende strijd zal zorgen.

Tulpenrally

De rally bestaat uit drie klassementsproeven die elk driemaal verreden zullen worden, goed voor ruim 129 kilometers op snelheid. De eerste proef, Kallenbroek, stamt nog uit de jaren ’80, toen nog onderdeel uitmakend van de legendarische Tulpenrally. Deze prachtige proef staat na 30 jaar dus weer op de kalender. De start vanaf het serviceterrein is voor 11:51u gepland waarna er vier proeven worden verreden. Daarna is het tijd voor 25 minuten service. Het zwaartepunt van de rally ligt in het begin van de rally, aangezien er na de eerste service nog drie proeven worden verreden voor de volgende en laatste, service. Daarna staan er nog twee proeven op het programma waarna de eerste auto rond 19:15u de finish zal bereiken.

Na de Zuiderzeerally is de Evo weer helemaal nagelopen en werd ook de oorzaak van het uitvallen gevonden. De servicemannen hebben hun beste beentje voorgezet en de auto weer in orde gemaakt zodat er weer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Tel daarbij op het goede gevoel dat Roel en Ilse op de vrijdagavond in de Zuiderzeerally hadden dat resulteerde in een prachtige vijfde plaats algemeen voordat het noodlot op zaterdag al veel te snel toe sloeg. Het hele team staat te popelen om het succesverhaal van vrijdagavond deze zaterdag een passend vervolg te geven. VDZ Racing zal met startnummer 11 op de Lancer Evo X verschijnen.

Roel & Ilse

“We hebben enorm veel zin in de Visual Art Rally en de mooie diverse proeven. De competitie zal ouderwets sterk zijn met maar liefst acht Lancer’s Evo X aan de start. Waar we precies staan in onze klasse wordt een interessant gegeven met bijvoorbeeld Jim van den Heuvel en Jouri Dockx weer aan de start, die echt waanzinnig snel zijn. Als we lekker kunnen vechten met onze concurrenten in het Nederlands Rally Kampioenschap doen we het goed en het zou meer dan geweldig zijn als we hier echt een topklassering zouden kunnen halen. We gaan er in ieder geval vol voor!”

bron: PB VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com