RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Peugeot 206 - 2021
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Peugeot 206 - 2021

VDZ Racing klaar voor de strijd na complete rebuild auto

Het serviceteam van VDZ Racing heeft in de afgelopen maanden haar beste beentje voorgezet en een compleet nieuwe Peugeot 206 opgebouwd. Komende zondag, 31 oktober, zullen Roel van der Zanden en Ilse van de Sande de rallypaden weer gaan bestormen in de Twente Rally in Hengelo en omgeving.

Degelijk

Na de vroege exit in de Vechtdalrally (eind augustus alweer) bleek de schade aan de fris opgebouwde 206 toch behoorlijk. De donorauto is kaalgeplukt en vervolgens kon het serviceteam dus weer vol aan de bak om te zorgen dat Roel en Ilse weer aan wedstrijden deel kunnen nemen. In plaats van een haastige klus, om bijvoorbeeld de ELE Rally rijden, is er gekozen voor een degelijk herstel. De afgelopen tijd vielen alle puzzelstukjes langzaam weer in elkaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het finetunen van de Franse leeuw. En dus staat er zondag weer een gifgroene Peugeot 206 te popelen om weer losgelaten te worden op uitdagende klassementsproeven. Ook Roel en Ilse zijn hersteld van de crash in de Vechtdalrally.

Publieksproef

De Twente Rally bestaat dit keer uit twee evenementen, de reguliere rally en ook weer een Historics Rally. Op het programma staan vier klassementsproeven die elk drie keer verreden zullen worden, goed voor 134 kilometer op snelheid. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar geen publieksproef op de zgn. DHL-Arena en zullen er louter buitenproeven gereden worden in de driehoek Hengelo, Haaksbergen en Goor. Momenteel zijn de 100 inschrijvingen voor beide evenementen gehaald en dus zal het hopelijk voor iedereen een mooie rallydag worden. In de Peugeot 206 Rally Cup staan 17 auto’s aan de start. Dat belooft dus weer een mooie competitie. De trouwe volger van VDZ Racing zal weten dat het seizoen na de Twente Rally meestal werd afgesloten, echter staat op 27 november ook nog Jack’s International Drenthe Rally plaats op het TT Circuit in Assen (waar Jos Verstappen zijn rallydebuut zal maken). Tijdens die nieuwe rally zal ook de ontknoping van de Peugeot 206 Rally Cup plaatsvinden.

Serviceteam

Roel & Ilse: “Eindelijk kunnen we weer starten! Wederom willen we de mannen van het serviceteam bedanken. Zij hebben wederom vakwerk geleverd. Laten we hopen dat we in de Twente Rally meer geluk hebben dan in de Vechtdalrally. We zijn erg benieuwd wat de organisatie voor ons in petto heeft. De proef om de hoek bij de service op de DHL-Arena was toch altijd een enorme publiekstrekker, maar als daar een mooiere proef voor in de plaats komt is dat natuurlijk ook mooi. Ook zijn we erg benieuwd hoe de dag zich zal ontvouwen. Laten we hopen dat we een lekker ritme op kunnen bouwen en zien waar we staan in deze leuke cup!”

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com