RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota Yaris - Hellendoornrally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota Yaris - Hellendoornrally 2022

VDZ Racing sluit seizoen in GR Yaris Challenge af in Twente Rally

Komende zaterdagavond en zondag vindt de seizoensafsluiter plaats in het Nederlandse rallywereldje. Zoals vanouds is dat de Twente Rally in Hengelo (OV) en omgeving. Nog eenmaal kunnen de equipes laten zien wat ze in huis hebben om het seizoen in stijl af te kunnen sluiten en wellicht met een sprong voorwaarts de winterstop in te gaan. In die laatste categorie valt ook VDZ Racing. Roel van der Zanden en Gijs Boom hopen op een mooi resultaat en tegelijkertijd ook dat het enorme gat met Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans niet weer zo groot zal zijn als tijdens de Hellendoorn Rally.

Uitdaging

Ook in de tussenstand van de GR Yaris Challenge staat VDZ Racing op een keurige tweede plaats, achter bovengenoemde equipe. Dat laat zien dat Roel, Gijs en de gastnavigatoren zeer constant hebben gepresteerd. Tot op heden geeft de Yaris geen krimp en de ervaring die gedurende het seizoen opgebouwd is, bleek zeer waardevol. Dat moet allemaal omgezet worden in een mooie wedstrijd die dus ook weer over twee dagen verreden zal worden. Na alle eendaagse rally’s (uitgezonderd de Hellendoorn Rally) dit jaar zal twee dagen rally een extra uitdaging worden voor de teams. Totaal worden er 16 klassementsproeven verreden, goed voor 159 kilometer op snelheid. In totaal staan er maar liefst acht Toyota Yaris’en aan de start, wat veel belooft voor de challenge van volgend jaar!

Listig

“De laatste rally van het jaar alweer, wat is de tijd gevlogen met ons nieuw bommetje”, zo geeft Roel van der Zanden aan. “We gaan ons best doen om alle opgedane ervaring om te zetten in een positief resultaat zodat we met een lekker gevoel de winterstop in kunnen. Het zal echter niet meevallen om zomaar even een podium te pakken met zo’n groot deelnemersveld in de GR Yaris Challenge met zeer capabele equipes, zoals we dit jaar wel gezien hebben. Van andere jaren weten we dat dit een listige rally kan zijn, zowel qua klassementsproeven als qua weer. Samen met iedereen van het team gaan we er een mooi weekend van maken en we hopen natuurlijk die tweede plaats in de GR Yaris Challenge veilig te stellen!”

Zaterdagavond start de Twente Rally om 19:44u vanaf het serviceterrein (parkeerplaats Thales, High Tech System Park – Zuid, Hengelo), waarna om 22:11u de eerste auto wordt geparkeerd in het Parc Fermé. Zaterdag is het eerst tijd voor 45 minuten service (aanvang 9:43u), waarna de winnaar om 17:26u de finish bereikt. Naast de rally vindt er ook een Historic en een Shortrally plaats. Na de rally zullen ook de diverse kampioenschappen hun kampioen bekendmaken.

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com