RallyNieuws
Roel van der Zanden - Nissan 350Z - Circuit Short Rally 2016

VDZ Racing start Nissan 350Z Challenge in Zuiderzee Rally

Na de geweldige opening van het seizoen in Zandvoort met een 8e plaats algemeen start aankomend weekend de Nissan 350Z Challenge in de Zuiderzee Rally in Emmeloord en omgeving. Voorheen stond deze rally bekend als de TankS Rally. Coureur Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode) en navigatrice Ilse van de Sande (Nuenen) hebben enorm veel zin in de start van weer een seizoen 350Z Challenge waarin het team mee wil gaan strijden om de titel. In tegenstelling tot vorig jaar toen er nog 9 Nissans van start gingen, staan er nu 3 teams aan de start. Leuk feitje is dat de andere rallyauto van VDZ Racing, de Peugeot 205 GTi, ook aan de start staat van de rally. De auto is voor deze rally verhuurd aan Deltona Rallysport uit Schijndel.

De Zuiderzee Rally wordt verreden over 10 klassementsproeven met een totale lengte van 115 kilometer. Om de deelnemers alle mogelijkheden te bieden om deel te nemen, bestaat de rally uit de hoofdrally en 2 short rally’s. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen om alleen aan de avondproeven deel te nemen. Dat is de befaamde proef over het industrieterrein inclusief flinke jump! VDZ Racing is gewaarschuwd na de jump die vorig jaar de uitval betekende, en recent natuurlijk tijdens de Circuit Short Rally. Overdag worden de landelijke proeven verreden over de prachtige dijkweggetjes en ‘s avonds staat het industrieterrein weer op het programma.

Na het fantastische resultaat in Zandvoort is er in de werkplaats hard gewerkt aan zowel de Nissan als de Peugeot. Dankzij het serviceteam en de geweldige service van MEB Autoschade staat de Nissan weer helemaal fris aan de start. Verder is de Peugeot dus verhuurd aan Deltona Rallysport. Waar normaal coureur Jef van Hooft en navigator Richard van den Wildenberg aantreden in een machtige Lancia Delta Integrale , gaan ze nu een nieuwe navigatrice, Edith Gevers, de kans geven om de volledige licentie te behalen. Hiervoor is deelname aan 2 short rally’s verplicht in niet meteen zo’n machtig wapen als de Lancia is. En dus 2 vliegen in 1 klap zolang alles volgens plan verloopt.

Roel:
“We gaan er een mooi seizoen van maken in de Challenge. Het is jammer dat we met zo weinig auto’s zijn maar de competitie zal nog altijd hevig zijn. Ik hoop echter dat wij aan het einde van het seizoen als kampioen gehuldigd kunnen worden. We moeten wel uitkijken voor Gerard Tijink en navigator Tim Rietveld met de Deltion 350Z, die voorzien is van een extra sterke motor en trekbak. Ze scoren hierdoor wel minder punten maar bij gelijke puntenstand aan het eind van het seizoen is de eerste wedstrijd doorslaggevend. Daarom zijn we gebrand om zo hoog mogelijk te finishen! Nadat we op Zandvoort echt een goede prestatie hebben neergezet zijn we helemaal klaar voor een topseizoen, te beginnen met de Zuiderzee Rally. Prachtige rally over de dijkweggetjes, maar tevens erg listig. En de industrieproef is ook altijd genieten!”

Ilse:
“Zaterdag is het weer zover. De eerste rally van de Nissan 350Z Challenge. Ik ben erg benieuwd wat deze rally ons gaat brengen en heb er dan ook erg veel zin in. Roel en ik hebben natuurlijk al de rally in Zandvoort gereden, dus we zijn al een beetje warm gedraaid.
We hopen dan ook het hoge tempo van de Circuit Shortrally vast te kunnen houden en voort te zetten tijdens de Zuiderzeerally.”

Alle info m.b.t. de Zuiderzee Rally:
zaterdag 19 maart
Serviceterrein: Parkeerterrein Paardenmarkt langs de Noordzijde, Emmeloord
Start 1e auto: 13.31 Startpodium nabij HRG ’t Voorhuys, de Deel, Emmeloord
Totale lengte rally: 293 km, waarvan 115 km aan klassementsproeven
Finish 1e auto: ± 21.06 Finishpodium nabij HRG ’t Voorhuys, de Deel
Startnummer VDZ Racing: 32

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com