RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2022

VDZ Racing stelt tweede plaats in GR Yaris Challenge veilig in Twente Rally

Afgelopen zaterdagavond en zondag vond de Twente Rally plaats, de afsluiter van het Nederlandse rallyseizoen. Na twee dagen wisten Roel van der Zanden en Gijs Boom een vierde plaats en 24e plek algemeen te behalen in wat achteraf een listige rally was. Dit resultaat bleek voldoende voor de tweede plaats in de GR Yaris Challenge, achter kampioen Vrielink en Crooijmans. Constantheid en elke rally uitrijden bleek de sleutel voor dit waanzinnige resultaat in het eerste seizoen van de GR Yaris Challenge.

Vrijdagavond werd er met startnummer 25 op de Yaris gestart en gingen ze het avontuur aan. Uitgezonderd van Yannick Vrielink, die ook deze wedstrijd weer ontketend was, was het een leuke onderlinge strijd in de GR Yaris Challenge met rijders als HP Meilink, Eduard Eertink, Niek Oude Luttikhuis, Jan Roenhorst en de gebroeders Ter Reehorst. In totaal stonden er maar liefst acht GR Yaris’en aan de start waarvan er “slechts” vijf de finish bereikten.

Gaandeweg de eerste avond werd duidelijk hoe klein de verschillen onderling zijn. Daar werd op de zaterdag nog een schepje bovenop gedaan: Roel en Gijs mistten na de uitval van Vrielink de snelste tijd in de klasse (“scratch”) op klassementsproef zes (Stepelo 1) op luttele honderden van een seconde. Gaandeweg de zaterdag werden er nog een aantal tweede plaatsen in de Challenge behaald. Later op zaterdag werd er nog wel wat tijd verloren, maar dat had geen gevolgen voor de eindklassering van de GR Yaris Challenge.

“Wat hebben we een mooi seizoen gedraaid met de Yaris”, zo geeft Roel van der Zanden aan. “Complimenten aan Hans Weijs Motorsport voor het organiseren van zo’n aansprekende challenge. Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat we even als tweede in het kampioenschap gingen eindigen, hadden we lachend voor gek verklaard! Het hele seizoen hebben we flinke stappen gemaakt. Dat belooft veel voor volgend jaar! Hopelijk kunnen we dan ook Yannick en Glenn wat meer tegenstand bieden. Natuurlijk staat in de winterstop ook de livery op het programma zodat we weer echt herkenbaar in onze huiskleuren over de proeven kunnen knallen. Maar laten we eerst nog even nagenieten van dit jaar.”

“We hebben een mooie rally gehad in Twente”, zo geeft navigator Gijs Boom aan. “En dan de tweede plaats voor Roel in de GR Yaris Challenge laat goed zien hoeveel meters we dit jaar hebben gemaakt. Ik ben blij dat ik Roel uit de brand heb kunnen helpen en wie weet wat de toekomst nog brengt. Maar dit seizoen pakken ze ons niet meer af!”

Vooraan in het veld was het een verhitte strijd tussen Jim van den Heuvel en Hans Weijs die bij een finish onderling zouden uitvechten wie de nieuwe kampioen is in het Open Nederlands Rally Kampioenschap zou worden. Na rallysport op het allerhoogste niveau, waar de verschillen te verwaarlozen waren (het verschil voor de laatste proef was 1,8 seconden in het voordeel van Van den Heuvel), ging het op de afsluitende proef mis voor Van den Heuvel en moest hij zijn VW Polo GTi R5 aan de kant zetten. Hans Weijs (samen met navigator Bjorn Degandt), ditmaal in een Skoda Fabia R5 Evo2, stelde zo de overwinning en het kampioenschap veilig. Tweede werden Bob de Jong en Erik de Wild met de Hyundai i20 R5 en Gert-Jan Kobus en Martin Nortier werden derde.

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com