RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Circuit Short Rally 2018.jpg

VDZ Racing van start in Zuiderzeerally

Aankomende zaterdag wordt de tweede rally van het Nederlandse rallyseizoen gereden, de Zuiderzeerally in Emmeloord en omgeving. Na de koude start in Zandvoort gaat het echte rallyrijden hier beginnen op de prachtige dijkweggetjes en het industrieterrein in de Flevopolder. Coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande hebben enorm veel zin om in de Mitsubishi Lancer Evo X van VDZ Racing weer kilometers op snelheid af te gaan leggen om zo ook meer ervaring met de auto op te bouwen. De Zuiderzeerally moet echter niet onderschat worden, zo is in het verleden wel gebleken.

Programma

In Emmeloord wordt rallyminnend Nederland een mooi programma voorgeschoteld, bestaande uit de reguliere rally en twee shortrally’s (Zuiderzee Shortrally en Zeebodem Shortrally). In de Rally staan zes klassementsproeven op het programma die elk tweemaal verreden worden, goed voor 158 kilometer op snelheid.

Speelgoed

Na de Circuit Short Rally in Zandvoort is de Evo nagelopen nadat er een klein probleempje was ontdekt op motorisch gebied. In het eerste weekend van maart heeft hij tussen een aantal Dakar machines (The Beast van de gebroeders Coronel en de Renault-truck van Martin van den Brink) en ander machtig speelgoed (o.a. de Fabia R5 van Bernhard ten Brinke en de nieuwe WTCR-Civic van Tom Coronel) gepronkt op de Racing Expo-beurs in Leeuwarden onder belangstelling van duizenden bezoekers. Ook op de diverse social media was de VDZ Racing-bolide een opvallende verschijning.

Interessant

In de Zuiderzeerally staat een interessant deelnemersveld aan de start. In de reguliere rally staan er dik 40 teams aan de start, waaronder maar liefst zeven R5 auto’s, wat een spannende strijd vooraan zal betekenen. In de categorie van VDZ Racing (klasse RC2 / Groep N44) staan drie Evo’s X aan de start. In de Zuiderzee Shortrally staan 33 teams aan de start en in de Zeebodem Shortrally 21 teams. Het belooft een lange dag te worden met de eerste proef die start om 10:47 (eerste auto) en de finiish staat gepland vanaf 23:06. VDZ Racing zal starten met startnummer 11. Het serviceterrein is zoals vanouds te vinden op de Paardenmarkt in Emmeloord.

Roel

“Wat heb ik zin in de Zuiderzeerally. Nadat we vorig jaar slechts één wedstrijd hebben gereden, nota bene deze wedstrijd als 0-auto, komen de wedstrijden nu lekker snel achter elkaar. In Zandvoort hebben we een goede basis gelegd waar we nu op voort kunnen borduren. Alleen zijn de omstandigheden wel iets anders! Ik ben super blij dat Ilse weer naast me zit om het deze wedstrijd in ieder geval weer te proberen en we laten ons zeker niet gek maken door de ongetwijfeld verhitte strijd verder vooraan in het klassement. Ik kan niet wachten op de machtige jump op het industrieterrein, met elke nieuwe auto zijn we er zoveel harder overheen gegaan en dat belooft veel goeds voor dit jaar.”

Ilse

“Net als Roel en de rest van het team heb ik enorm veel zin in komend weekend. Eindelijk weer eens een echte rally navigeren. Dat is toch al even geleden voor mij. Na de Circuit Short Rally op Zandvoort is helaas gebleken dat ik nog niet volledig hersteld ben van mijn ongeval anderhalf jaar geleden, maar gelukkig was dit tijdens de Rally zelf redelijk te overzien. De Zuiderzeerally is natuurlijk niet te vergelijken met de Circuit Short Rally, dus hoe het dit weekend zal gaan verlopen blijft voor nu dan ook nog even afwachten. We gaan er in ieder geval met z’n allen het beste van maken!”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com