RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2018

VDZ Racing wacht helse strijd in Zuiderzeerally

Waar de Zuiderzeerally voorheen altijd over één dag werd verreden, is ook deze rally voor dit jaar uitgebreid naar twee dagen. Op vrijdagavond staan er twee klassementsproeven op het programma die elk twee keer verreden worden; een nieuwe industrieproef in Marknesse en aansluitend de klassementsproef Vollenhove. Op zaterdag is het eerst tijd voor de typische Zuiderzeerally proeven: Lindedijk, Oldemarkt, Basse en de waanzinnige proef bij Blankenham. Na elke omloop van deze proeven is het tijd voor service. De genoemde proeven worden elk drie keer verreden. ’s Avonds is het tijd voor het industrieterrein bij de Nagelerweg, waar altijd erg veel publiek aanwezig is en het evenement op een fantastische manier wordt afgesloten met twee omlopen.

Fantastisch

Naast de reguliere rally vindt er ook een Short Rally en een Historic Rally plaats. Vooral het aantal deelnemers in de Short Rally valt, ten opzichte van andere jaren, positief op. De 206 Rally Cup doet het wat dat betreft fantastisch met maar liefst 16 inschrijvingen! In de Rally staan ook diverse buitenlandse equipes aan de start. VDZ Racing heeft startnummer 12 toegewezen gekregen.

Stoeien

Na de Circuit Short Rally heeft de Mitsubishi Lancer Evo X wat extra aandacht gekregen waarna hij er nu weer helemaal klaar voor staat zodat er weer mooie resultaten behaald kunnen worden. Het doel voor dit jaar is om lekker te stoeien met de andere Evo X’en. Naast de equipe Parren / Coumans staat dit weekend ook weer Rally Team Brabant aan de start met Van Ballegooijen / Findhammer. Helaas ontbreekt Rallyteam Smits / Boertje dit weekend. Ook Jim van den Heuvel staat met navigator Jouri Dockx aan de start in een Evo X. Vooral de laatste equipe zal enorm hard gaan en het zal voor de andere deelnemers in een Lancer Evo X niet meevallen om hen van de overwinning af te houden. Verder hebben we ook Tijink / Rietveld en Brouwer / Helmink in een Lancer Evo X aan de start staan. Alom concurrentie dus! In de snelste categorie, R5, staan zeven auto’s aan de start en deze equipes zullen gaan uitmaken wie overall de rally gaat winnen.

Paardenmarkt

Het serviceterrein is zoals altijd te vinden op de Paardenmarkt te Emmeloord, waar het hele parkeerterrein weer tot serviceterrein wordt omgetoverd en het ook altijd flink wat aandacht trekt van het winkelend publiek. Op de klassementsproeven is het ook altijd gezellig druk en het is dan ook te hopen dat de kou van afgelopen jaar achterwege blijft. Als Zandvoort hiervoor een voorbode was, komt dat alsnog wel goed! Vrijdagavond zal de eerste auto rond 21.00u het serviceterrein verlaten en na vier klassementsproeven rond 23.19u de auto in Parc Ferme zetten. Op zaterdag is er rond 11.15u eerst service waarna er nog 14 proeven worden gereden. De finish staat rond 22.45u gepland.

Roel & Ilse

“Eindelijk gaan we weer echt rally rijden en dan meteen lekker op vrijdagavond in het donker! Complimenten voor de organisatie van de Zuiderzeerally dat ze het evenement uit konden breiden naar twee dagen! Dat maakt het meteen een echte opener. We zijn erg benieuwd wat we kunnen verwachten en hoe de verhoudingen liggen binnen onze klasse. Als iedereen die dit weekend start ook eens het hele seizoen rijdt, staat ons een helse strijd te wachten dit seizoen. Maar daar doen we het juist voor! We hopen dat het extra ritme dat we in Zandvoort opgebouwd hebben ons gaat helpen maar we moeten de listige proeven in de Zuiderzeerally zeker niet onderschatten!”

bron: PB VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com