RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom #2 - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022

VDZ Racing zet ontdekkingstocht met gewijzigde line-up door in Vechtdalrally

Komende zaterdag 18 juni zal VDZ Racing de volgende rally rijden met de nieuwe Toyota Yaris GR. Coureur Roel van der Zanden is echter weer genoodzaakt om een wijziging in de line-up door te voeren: Gijs Boom is verhinderd en dus is Roel uitgekomen bij Renaldo Lier, die Roel in 2014 tijdens de GTC Rally naar de eerste winst leidde in de Nissan 350Z Challenge. Dat scenario herhalen zou een verrassing van jewelste zijn in de potente GR Yaris Challenge.

Compact

Na de ELE Rally is er door Hans Weijs Motorsport (HWM) flink onderhoud uitgevoerd aan de Yaris, waardoor deze weer fris aan de start staat van de Vechtdalrally, een compacte rally in de omgeving van Hardenberg. De organisatie heeft voor dit jaar flink uitgepakt met nieuwe klassementsproeven, wat resulteert in vijf proeven die elk tweemaal verreden worden. Dit alles is goed voor 127 kilometers op snelheid. Met slechts een service tussendoor zullen de equipes op hun hoede moeten zijn voor momentjes. Naast de reguliere rally is er ook weer een Historics Rally voor de rallyauto’s van weleer, wat resulteert in een overvol startveld van 100 equipes. In de GR Yaris Challenge staan vier auto’s aan de start. Bart en Rob Luijbregts zullen een GR Yaris als 0-auto inzetten.

Wonderen

“Ik kan niet wachten om meer wedstrijdkilometers te maken”, zo geeft Roel aan. “Met de ervaring van de ELE Rally in ons achterhoofd hebben we wat aanpassingen gedaan en we hopen dan ook in de Vechtdal de volgende stap te zetten. Verwacht geen wonderen van ons hoor, we kiezen ervoor om zoveel mogelijk kilometers te maken om zo de auto beter te leren kennen. Daarnaast zullen Renaldo en ik ook weer aan elkaar moeten wennen. Ons vorig behaalde resultaat geeft mij echter genoeg vertrouwen dat Renaldo mij vakkundig over de proeven zal begeleiden. Verder ben ik erg benieuwd naar de nieuwe klassementsproeven die de organisatie in petto heeft waarbij het goed is om te zien dat er ook een om de hoek bij de service is. We gaan er met zijn allen een mooi weekend van maken!”

Alle informatie m.b.t. Vechtdalrally

Serviceterrein: Noorwegenweg 6, Industrieterrein Broeklanden, Hardenberg
Start 1e auto: 12:16 (Historics), 13:01 (Rally)
Finish 1e auto: 18:16 (Historics), 19:06 (Rally)
Startnummer VDZ Racing: 22

Bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com