RallyNieuws
Henk-Peter Meilink & Martin van Thulden - Audi Ur Quattro - Vechtdalt Historic Rally 2019
Henk-Peter Meilink & Martin van Thulden - Audi Ur Quattro - Vechtdalt Historic Rally 2019

Vechtdalrally 2021 dit jaar op 28 augustus

Dit jaar zal de bekende Vechtdalrally verreden gaan worden op 28 augustus. De datum is vanwege de Corona perikelen verzet van 19 juni naar zaterdag 28 augustus 2021. Dit omdat tegen die tijd zeer waarschijnlijk al vele versoepelingen van kracht zullen zijn die een dergelijk evenement mogelijk maken.

Vorig jaar was de Vechtdalrally de enige rally die in Nederland verreden is. Door een verschuiving naar later in het jaar was het mogelijk de rally te organiseren. Jammer genoeg moest de Vechtdalrally in 2020 verreden worden zonder publiek, dit jaar is het publiek meer dan welkom. Zoals altijd is het evenement gratis toegankelijk voor het publiek. Ook het serviceterrein, gelegen aan de Noorwegenweg bij Prima Equipment, is gratis toegankelijk. Hier kan men de bolides zien en live meekijken hoe monteurs een auto onder hoge druk in een strak tijdschema gereed maken voor de volgende klassementsproef.

Toprijders

Ook dit jaar staat de Vechtdalrally op de ONRK (Open Nederlands Rally Kampioenschap), kalender. Dit betekent dat alle toprijders met hun snelle R5 bolides ook weer naar Hardenberg zullen komen om in het mooie Vechtdal punten te sprokkelen voor het kampioenschap. De Vechtdalrally zet Hardenberg even in het middelpunt van de Nederlandse autosport. Dat zal een actieve gemeente als Hardenberg zeker geen windeieren zal leggen.

Erfgoed

Dit jaar staan drie klassementsproeven op het programma, welke zeer uitdagend voor de equipes zullen zijn. Naast de rally wordt er ook een short- en een Historic rally verreden. In de Historic rally komt veel mooi erfgoed voorbij zoals mooie Audi Urquatro’s, Lancia Delta’s, Fords Escorts en Opels.

Goede doelen

De Vechtdalrally staat ook wel bekend als de groenste rally van Nederland, niet alleen vanwege de mooie omgeving van Hardenberg maar juist vanwege de vele maatregelen die getroffen worden om ons milieu zoveel mogelijk te sparen. De uitgestoten CO2 wordt gecompenseerd in de derde wereld en helpen we feitelijk door een rally te rijden mensen die het veel slechter hebben dan wij. Ook draagt de organisatie een aantal goede doelen een warm hart toe, dit jaar onder andere het Ronald McDonald Huis in Zwolle en de Stichting MS Research.

Houdt voor verdere informatie aangaande de Vechtdalrally 2021 de website in de gaten, hier wordt alles aangaande de rally gepubliceerd en zijn ook plattegronden van de klassementsproeven (wanneer beschikbaar) te downloaden.

Tekst: Organisatie comité Vechtdalrally.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com